8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneInteractieve wand brengt buitenleven naar binnen bij ORO

Interactieve wand brengt buitenleven naar binnen bij ORO

De bijzondere interactieve wand KozieWe kun je tot en met 22 maart uitproberen op Het Rijtven. Bij aanraking speelt de wand bos- en stadsgeluiden af. KozieWe kan alleen en in een groep gebruikt worden. Raak de zachte stof aan en maak aaiend een mooie wandeling door het bos. Hoor de vogeltjes fluiten, een beekje stromen en in de verte een hond blaffen.

Ook een ander lid van de Kozie-familie wordt begin 2019 op Het Rijtven getest: de KozieMe. Dit gebeurt in de intiemere setting van een woning. KozieMe is een zacht kussen met ingebouwde speaker. Bij aanraking laat het kussen geluiden horen, waardoor de gebruiker zelfstandig kan luisteren naar zijn of haar favoriete geluiden.

Innovatie op basis van kunst

Ieder mens heeft behoefte aan geluk, geborgenheid en verwondering in de wereld om zich heen. Kozie biedt mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Tast en muziek zijn belangrijke communicatiemiddelen voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking.

Kozie is ontstaan uit het kunstproject Tactile Orchestra; een project waarin smart textile techologie wordt gebruikt om een gezamenlijke muzikale ervaring te maken. Tactile Orchestra werd eerder in een testopstelling op Het Rijtven uitgeprobeerd.

Bezoekersinformatie

De KozieWe kun je tot en met 22 maart tijdens openingstijden van café De Honingpot bezoeken in de Hommel op Het Rijtven (Den Dreef 17, 5751 NS Deurne). De openingstijden vind je op www.hetrijtven.nl/recreatie. Spontaan binnenlopen kan als de ruimte niet in gebruik is.

Wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met de meerwaarde die ook andere technologische snufjes van ORO bieden? Kom dan op 19 februari naar de Tech & Try avond in de Hommel op Het Rijtven. Tussen 18.30 en 21.00 uur kun je vrij binnenlopen. Iedereen is welkom.

Meer informatie: www.oro.nl/tech-try-avond

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen