18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneVoetballen bij de bieb en een boek scoren

Voetballen bij de bieb en een boek scoren

Dribbelen, een bal hooghouden, gave dansmoves leren. Het kan allemaal tijdens de scoor-week in Bibliotheek Helmond-Peel! Op woensdag 20 februari, tussen 14.00 en 16.00 uur, kunnen kinderen uit Deurne, in het kader van Scoor een Boek!, hun voetbalskills laten zien aan spelers van Helmond Sport.

De Helmond Sport spelers dagen de kinderen uit voor een potje voetbal met SmartGoals. Deze bestaan uit 6 voetbal frames die draadloos met elkaar communiceren en met licht aangeven door welk poortje er gerend, gedribbeld, gepassed of gescoord kan worden. Ook wagen de spelers samen met de kinderen een dansje op de Game2Move dansmatten van Embedded Fitness en  wordt er voorgelezen uit sportieve boeken. Je kunt zelfs je lievelingsboek laten signeren door een echte profvoetballer!

De sportieve activiteiten worden in de Bibliotheken Deurne door Leef! georganiseerd. Deze organisatie stimuleert gezond bewegen onder jongeren in de regio.

De scoor-week in Deurne is onderdeel van de Thuiseditie van het project ‘Scoor een Boek!’. Scoor een Boek! zet de rolmodelfunctie van een voetballer in voor het stimuleren van leesplezier en leesmotivatie bij kinderen. Kinderen kunnen niet alleen scoren tijdens deze week. Ze kunnen ook punten scoren door zoveel mogelijk boeken te lezen. In de Bibliotheek kunnen gezinnen een poster ophalen en stickers plakken voor elk (voor)gelezen boek, krant of tijdschrift.

Ben je enthousiast geworden en wil je gratis komen lezen en bewegen in de Bibliotheek met de spelers van Helmond Sport? Meld je dan aan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

Meer informatie vind je op www.bibliotheekhelmondpeel/scooreenboek.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen