28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneInternationaal jeugdtoernooi van FC Robinstijn dat voetbal voor elk kind vanzelfsprekend maakt

Internationaal jeugdtoernooi van FC Robinstijn dat voetbal voor elk kind vanzelfsprekend maakt

Het is zaterdagochtend al vroeg druk op het terrein van SV Deurne. Niet voor een wedstrijd van de blauwwitten, maar voor het FC Robinstijn International TOP U16 Charity Tournament. Een speciaal toernooi tussen jeugdteams van verschillende nationale en internationale profclubs. De jonge Gijs mocht vanmorgen symbolisch de aftrap doen voor de eerste match tussen de jeugdtalenten van PSV en VVV-Venlo.

Op het sportpark Kranenmortel worden de hele dag door wedstrijden gespeeld en kan het publiek tegen een klein entreebedrag meegenieten van het jeugdige toptalent. De inkomsten van de entree gebruikt FC Robinstijn weer om nieuwe voetbal-gerelateerde wensen in vervulling te laten gaan.

Middenstip
Al jaren worden door de stichting uit Deurne de meest uiteenlopende verzoeken verwezenlijkt van kinderen voor wie voetbal niet vanzelfsprekend is. Een keer op de middenstip staan in het stadion je favoriete club of een potje mee voetballen met het team war je fan van bent; niks is te gek voor de mensen van FC Robinstijn.

Eigen verhaal
De kinderen wiens voetbalwens uit komt, hebben elk hun eigen verhaal. “Denk aan kinderen die ernstig, langdurig of zelfs levensbedreigend ziek zijn. Of kinderen met een beperking, die een naaste familielid hebben verloren, in armoede leven, een ziek broertje of zusje hebben of om een andere manier iets ingrijpends hebben meegemaakt”, vertelt oprichter Pieter van Bussel.

Heel Nederland
Om al die wensen mogelijk te maken hebben ze goed contact met vooral de profclubs in zuidoosten van Nederland, vertelt Erwin van den Broek die verantwoordelijk is voor de fondsenwerving van de stichting. “We hebben bijvoorbeeld korte lijntjes met PSV maar ook VVV en Fortuna Sittard. Onze ambitie is om het in heel Nederland voor elkaar te krijgen.”

Aniek Nouwen
Om de bekendheid van FC Robinstijn nog verder te laten groeien, heeft de organisatie ook bekende ambassadeurs uit de voetbalwereld zoals Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch  van Bayern Munchen, Denzel Dumfries van Internazionale en de bekende Oranjeleeuwin Aniek Nouwen uit Deurne, die ook aanwezig is bij het International TOP U16 Charity Tournament.

De jeugdspelers van PSV, AZ, VVV-Venlo, Club Brugge, KAA Gent, Lille OSC, FC Köln en het FC Robinstijn Regioteam strijden vandaag tegen elkaar op de Kranenmortel in Deurne en de twee best teams spelen rond 18.00 uur de finale tegen elkaar.

Foto’s: Roos Knijnenburg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen