1.6 C
Deurne
zondag 4 december 2022
Home- DeurneIntocht Sinterklaas in Deurne vanmiddag te zien via livestream

Intocht Sinterklaas in Deurne vanmiddag te zien via livestream

Gisterenmiddag kwam Sinterklaas aan in Nederland en vandaag zal hij ook zijn werkkamer in het gemeentehuis in Deurne bezoeken. Helaas moet ook de Sint rekening houden met de coronamaatregelen en kan hij geen bezoek ontvangen tijdens de intocht. Daarom is zondagmiddag vanaf 14.30 uur een livestream te volgen waarin de Sint alle kinderen in Deurne zal toespreken.

Gisterenochtend was sinterklaas nog te horen in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door. Hij liet aan presentator Bas van der Weerden weten dat de Sint en de pieten allemaal in goede gezondheid verkeren en netjes anderhalve meter afstand houden van elkaar. Op de vraag of de baard van de Sint niet in de weg zit bij het dragen van een mondkapje, antwoordde de Goedheiligman: “Ja dat is natuurlijk wel een dingetje. Als we buiten zijn houden we voldoende afstand en ergens binnen doet ook de Sint natuurlijk een mondkapje op.” Sinterklaas liet in het radio-interview weten dat hij de hartelijke ontvangst met een digitale intocht wel wat zal missen maar dat het nou eenmaal niet anders kan en dat het toch een hele leuke en gezellige middag gaat worden via de livestream.

Eerder maakte de Stichting Sinterklaas in Deurne bekend dat er besloten was om de intocht van Sinterklaas in Deurne dit jaar helemaal digitaal te doen. De organisatie geeft aan dat ze verschillende scenario’s hebben bekeken maar dat uiteindelijk bleek dat het niet mogelijk was om de intocht veilig volgens de regels te organiseren. Er is dit jaar dus geen ontvangst bij het Dinghuis, geen feestelijke stoet naar het centrum en geen welkomstprogramma op de Markt.

De livestream start op zondag 15 november om 14:30 uur en zal via de Facebook-pagina van de Stichting Sinterklaas in Deurne te zien zijn.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen