16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- ZeilbergIntocht Sinterklaas in Zeilberg; kinderen verwelkomen Sint en Pieten in Den Draai

Intocht Sinterklaas in Zeilberg; kinderen verwelkomen Sint en Pieten in Den Draai

Sinterklaas wordt zondag 19 november ontvangen in de Zeilberg. Gewoontegetrouw worden de Sint en Pieten om 14.15 uur opgehaald bij de Molen Maria-Antoinette aan de Zeilbergsestraat en wordt er een route afgelegd via de Legerweg, Jagerweg en Blasiusstraat naar Sociaal Cultureel Centrum Den Draai.

Daar begint rond 15.00 uur het Sinterklaasfeest waarbij kan worden gezongen en gedanst en kijken Sinterklaas en de Pieten naar optredens die de kinderen hebben voorbereid. Als je kunt, zingen, playbacken, een instrument bespelen, goochelen, een mop vertellen of andere leuke dingen, kun je je aanmelden door een email te sturen naar intochtzeilberg@gmail.com.

Knutselen
Leerlingen van basisschool Zeilberg hebben een papieren strook ontvangen. Hierop kunnen ze hun naam en leeftijd zetten en een eigen Sinterklaasmijter of Pietenmuts mee in elkaar knutselen. De bedoeling is dat de kinderen hun zelfgemaakte hoofddeksels opzetten tijdens de binnenkomst in Den Draai en deze goed laten zien aan de pieten. Voor alle kinderen wacht aan het einde van het feest een leuke verrassing.

Kinderen die nog niet op de basisschool zitten of op een andere school zitten dan basisschool Zeilberg kunnen vanaf maandag 6 november een papieren strook afhalen bij de school aan de Margrietstraat in de Zeilberg.

Foto: Intocht Sinterklaas Zeilberg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen