13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneVeroordeelde broodfokker vlucht naar België en houdt opnieuw honden; ‘Hij denkt onschendbaar...

Veroordeelde broodfokker vlucht naar België en houdt opnieuw honden; ‘Hij denkt onschendbaar te zijn’

De tot celstraf veroordeelde broodfokker Kevin T. bij wie in Deurne meerdere keren verwaarloosde dieren in beslag zijn genomen, is gevlucht naar België en zou daar opnieuw honden houden. Dat blijkt uit onderzoek van House of Animals.

In Nederland is de 38-jarige man wegens ernstige dierenmishandeling veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 maanden onvoorwaardelijk. Ook heeft hij een houdverbod opgelegd gekregen.

Spoor van dierenleed
Ondanks deze veroordeling zou de man in zijn woning in Heerlen 15 honden hebben gehouden, voordat hij naar Scherpenheuvel in België vluchtte. Ook adverteerde hij met honden op Marktplaats.

“De kans dat de honden illegaal naar België zijn gebracht en niet zijn ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid) acht ik zeer groot. Deze man verhuist van plek naar plek, waar hij een spoor van dierenleed achterlaat. We hebben contact opgenomen met de politie in België die een onderzoek is gestart. Deze man moet hoe dan ook voor eens en altijd gestopt worden”, zegt Karen Soeters van House of Animals.

Honden verstoppen
Bij een inval eerder dit jaar bleek dat de fokker fraudeerde met inentingsbewijzen en hondenpaspoorten. In maart haalden de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie 21 zwaar verwaarloosde honden weg bij de broodfokker in Deurne. De dieren werden aangetroffen op een zolder en in een paardenstal. Ze hadden ernstig vervilte vachten, infecties door schurftmijt, verwaarloosde gebitten en ontstekingen aan luchtwegen en darmen. De politie en LID moesten toen vanwege wetgeving 80 honden bij de man achterlaten.

In mei werd duidelijk dat de fokker een poging had gedaan om 118 verwaarloosde honden in een verlaten schuur te verstoppen voor controle. De politie ontdekte de honden na een melding en deze keer werden wel alle dieren in beslag genomen.

Onschendbaar
Karen Soeters: “Na een tussenstop in Heerlen is Kevin T. naar een afgelegen gebied in België gevlucht. Het team van House of Animals Investigations heeft alles op alles gezet om hem op te sporen en dat is gelukt. Hij dacht onschendbaar te zijn, maar wij blijven hem volgen totdat hij geen honden meer heeft.”

De broodfokker was eerder gevestigd in Veldhoven, gemeente Overbetuwe en Stein. Bij de start van nieuwe gerechtelijke procedures verdween Kevin T. keer op keer uit beeld, om in een andere gemeente opnieuw te beginnen. Deze keer heeft hij zijn heil gezocht over de grens in België.

Lees ook:

Foto’s: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen