7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneInwoners Deurne kunnen meepraten over toekomst van zorg en wonen in hun...

Inwoners Deurne kunnen meepraten over toekomst van zorg en wonen in hun gemeente

Gemeente Deurne wil voor de nieuwe wonen-welzijn-zorgvisie van inwoners weten wat wat ze nodig hebben om fijn te wonen en gezond oud te worden. Die input wordt gecombineerd met de kennis en ervaring van gemeentelijke partners en moet op die manier zorgen voor een beleidsplan dat goed aansluit bij wat er voor Deurne nodig is.

Daarom wordt er op woensdag 6 maart in het Huis voor de Samenleving een bijeenkomst gehouden waar inwoners kunnen vertellen wat zij belangrijk vinden in hun omgeving. “Tijdens deze bijeenkomst horen we graag jouw wensen voor wonen en zorg. Deze wensen gebruiken we om de nieuwe visie voor wonen, welzijn en zorg in gemeente Deurne te schrijven. In het najaar van 2024 neemt de gemeenteraad hier een besluit over”, aldus de gemeente.

De toekomst is volgens Deurne een zorg voor nu: “Zeker als het gaat om wonen en zorg. Iedereen wil een fijne plek om op te groeien en oud(er) te worden. Voor jongeren, gezinnen, ouderen en kwetsbaren: voor al onze inwoners.”

Daarbij wil de gemeente ook nadrukkelijk kijken naar hoe iemands huis eruit zou moeten zien om ook op leeftijd veilig en comfortabel te kunnen blijven wonen: “Hoe ziet het huis eruit waar je wil wonen? Wat helpt je om langer zelfstandig thuis te worden? Wat heb je in de buurt nodig om gezond oud te worden?”

Dat zijn een aantal van de vragen waarop de gemeente hoopt antwoord te krijgen tijdens de bijeenkomst die woensdag 6 maart plaatsvindt van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan tot en met zaterdag 2 maart via de website van Zorg in Deurne.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen