13.9 C
zondag 28 april 2024
Home- DeurneDominant Deurne wint overtuigend van medekoploper Mierlo-Hout (4-0)

Dominant Deurne wint overtuigend van medekoploper Mierlo-Hout (4-0)

Ondanks de geduchte tegenstander die samen met SC Susteren aan kop ging op de ranglijst, wisten de blauwwitten zondag maar liefst vier keer te scoren tegen Mierlo-Hout. Vlak voor rust was het al 2-0, maar SV Deurne deed er nog een schepje bovenop met treffers van Luuk Veeneman en Thijs Matheij; eindstand 4-0.

De eerste gevaarlijke kans was in de vijfde minuut voor Mierlo-Hout via een gevaarlijke vrije trap, maar Strijbosch stond op zijn post. Feitelijk was dat achteraf één van de weinige kansen van Mierlo-Hout. Het was weinig te zien dat hier een medekoploper speelde. Het initiatief was aan Deurne.

Rond de 30ste minuut leidde dat tot 1-0. Plas zette goed door tot de achterlijn, legde terug waarbij de voorzet bij Joosten kwam die via een een-twee tot een fraaie afronding kwam links onder in de hoek. Een paar minuten voor rust nog een corner voor Deurne, die door Joosten rustig werd teruggelegd op Groen die beheerst met rechts de hoek in werd geplaatst. Ruststand 2-0

In de tweede helft geen ander beeld want Mierlo-Hout kon geen vuist maken en Deurne speelde makkelijk rond, Pas in het uur komt de wedstrijd weer wat los met een gevaarlijke kans voor Van der Werf. Van der Steijn valt nog in voor Swinkels, waarna Luuk Veeneman in de 72ste minuut de wedstrijd op slot gooit door een vrije trap prachtig binnen te schieten.

Als een paar minuten later Joosten goed doorzet in de 16 meter en Matheij binnenschiet is de wedstrijd echt gespeeld! In de laatste minuten mogen Van Berlo, Van der Meer, Arts en Boerenkamps nog invallen: het feestje is er al. Heel belangrijke punten voor Deurne na de vervelende gelijkspelen de afgelopen weken. Komende zondag speelt SV Deurne in Herten tegen SHH. De aftrap op Sportpark De Wolfsberg is om 14.30 uur.