8.8 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneInwoners met laag inkomen in Deurne krijgen waardebon voor aanschaf energiebesparende producten

Inwoners met laag inkomen in Deurne krijgen waardebon voor aanschaf energiebesparende producten

Inwoners van Deurne die een laag inkomen of een uitkering hebben, krijgen van de gemeente een waardebon van 200 euro, waarmee ze energiebesparende producten kunnen aanschaffen. Op deze manier wil de gemeente mensen helpen die moeite hebben om rond te komen.

Met behulp van de waardebon kan bijvoorbeeld een nieuwe energiezuinige koelkast, vriezer, vaatwasser of wasmachine worden gekocht. “Gas, water en stroom worden steeds duurder. Met al deze producten besparen de inwoners tot wel 250 euro per jaar”, zegt de gemeente.

Bespaartips
Een andere manier waarmee inwoners van Deurne worden geholpen met energie besparen, is de energiebespaarcoach. Deze bekijkt tijdens een huisbezoek welke maatregelen er genomen kunnen worden, zoals het plaatsen van tochtstrips of zuinige lampen. Ook geeft de gemeente inwoners algemene tips om energie te besparen, waaronder het lager zetten van de verwarming, de cv-ketel op 60 graden instellen, het sluiten van tussendeuren en gordijnen en korter douchen.

Inwoners die recht hebben op deze hulp ontvangen een brief van de gemeente. Hierin staat hoe ze een afspraak kunnen maken met de energiebespaarcoach. Meer informatie vind je op deurne.nl/energiebesparen.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen