18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- Deurne Tour de France karavaan Movico weer thuis in Deurne

[VIDEO] Tour de France karavaan Movico weer thuis in Deurne

Een paar weken geleden vertrokken de 54 medewerkers van Movico uit Deurne om ruim op tijd voor het begin van de 110e Tour de France alles klaar te maken in Baskenland voor de eerste etappe en alle ritten erna. Maandag keerden de ploeg en het konvooi van 34 vrachtwagens terug in Deurne.

Bijna vier weken lang waren ze elke dag en bij elke etappe van de Tour de France langs de route en bij de finish bezig met het opbouwen en afbreken vanonder meer de tribunes, podia, mobiele kantoren en natuurlijk de finishboog.

Transformers
In totaal 42 objecten moesten elke keer worden opgebouwd, weer worden afgebroken en verplaatst. Vanaf de start in Bilbao tot de finish op de Champs Élysées, was het team van Movico erbij. Dit jaar volgde de karavaan met zogeheten transformers voor de 27ste keer de renners van de Tour.

Het bedrijf uit Deurne is met hun vloot beeldbepalend voor de fans, commerciële en mediapartners van het grootste jaarlijks terugkerende en rondreizende sportevenement ter wereld. Als een geoliede machine en binnen enkele uren tuigen de medewerkers razendsnel het startdorp en de finishstraat op.

Finishboog
De NOS-collega’s van tv-programma de Avondetappe maakte een reportage over Movico-medewerkers Jurrian Vorbach en Jos Willemse, die elke dag de finishboog verplaatsten.

Foto’s: Movico

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen