25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneInwoners praten mee over plannen voor duurzaam en energiezuinig Deurne

Inwoners praten mee over plannen voor duurzaam en energiezuinig Deurne

Bezoekers van het energie-event konden maandag in het Huis voor de Samenleving in Deurne tips krijgen over wat zij als inwoners kunnen doen wat betreft besparing en duurzaam opwekken van energie. Ook konden de geïnteresseerden op de informatiemarkt hun mening geven over de Energievisie 2030 van de gemeente.

Deurne heeft grote ambities voor de toekomst op gebied van energiezuinigheid en alternatieven voor opwekking van energie. In 2030 moet in de gemeente de CO2-uitstoot met 50 procent naar beneden zijn gebracht ten opzichte van 1990 en het streven is om in 2050 energieneutraal te zijn. Dat wil Deurne doen met vooral heel veel besparen, zoveel mogelijk zonnepanelen op daken plaatsen, zonne- en windenergie en duurzame warmteopwekking.

Wereld Milieudag
Om het gesprek met haar inwoners op gang te brengen over de toekomst, hield de gemeente daarom maandag op Wereld Milieudag voor de eerste keer een energie-event. Verschillende organisaties en bedrijven gaven in hun kraampjes tips aan de bezoekers over hoe zij als inwoners een steentje bij kunnen dragen aan energiebesparing en duurzame energieopwekking. Wethouder Tom Oomen ziet de bijeenkomst als een goede manier om de inwoners bij de toekomstplannen te betrekken: “Het is goed dat we het gesprek voeren over deze belangrijk ontwikkelingen in Deurne. Het is mooi als de aanwezige inwoners de gesprekken ook voortzetten in hun eigen omgeving.”

Energievisie 2030
Ook inwoners die niet op het event aanwezig waren, worden door de gemeente gevraagd om hun mening over de toekomstplannen om zoveel mogelijk energie te besparen en duurzaam op te wekken in Deurne. “Daarvoor hebben we de Energievisie 2030 opgesteld. We willen graag dat onze inwoners daarover meedenken. Samen met de gemeenteraad en onze inwoners willen we deze route naar een duurzaam Deurne vormgeven. In de Energievisie 2030 leggen we deze route vast”, aldus de gemeente.

Nieuwe input
In de conceptversie van de Energievisie 2030 zijn resultaten van eerdere bijeenkomsten met de gemeenteraad en inwoners verzameld. De gemeente wil die aanvullen met nieuwe input van inwoners. Jouw opmerkingen over de plannen voor een duurzaam Deurne kun je tot en met 5 juli doorgeven door een email te sturen naar duurzaam@deurne.nl. Lees hier de volledige versie van de concept Energievisie 2030.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen