24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneShow met 175 danstalenten in Deurne maakt indruk; ‘Prachtig dat alles op...

Show met 175 danstalenten in Deurne maakt indruk; ‘Prachtig dat alles op zijn plaats valt’

De dansvoorstelling ‘Het Museum’ die afgelopen zondag werd uitgevoerd in het Cultuurcentrum in Deurne, maakte met de 175 deelnemende dansers en danseressen grote indruk op de bezoekers. In de anderhalf uur durende show werd het publiek meegenomen in een wereld van vloeiende moderne dans, energieke hiphop en gracieuze balletuitvoeringen, uitgevoerd door danstalenten in de peuterleeftijd tot volwassenen.

Dat de show van Dansatelier Deurne mensen boeit, bleek al vooraf doordat de kaarten voor ‘Het Museum, waar kunst tot leven komt’, binnen een uur uitverkocht waren. Sanne van Heugten van de Deurnese dansstudio kijkt na afloop met een trots gevoel terug op de uitvoering. “Kippenvel, dat moment waarop het toneeldoek opent en de eerste klanken van de muziek klinken. Iedereen heeft hier zo hard voor gewerkt, samen met de docenten. Elke danser kreeg de kans om te schitteren en het publiek te verrassen met hun virtuositeit en expressiviteit. Dan is het alleen maar prachtig dat alles op zijn plaats valt, goed verloopt en iedereen genoten heeft”, zegt Van Heugten.

Kunstwerken
De sfeer en stijl van de dansvoorstelling zijn afgelopen zondag voor het publiek al meteen zichtbaar aan de rode loper bij de ingang van Cultuurcentrum Deurne. Direct worden de bezoekers ondergedompeld in het thema van de voorstelling en kunnen ze zelf in een fotolijst poseren en zichzelf vereeuwigen als deel van de kunstwerken voor ‘Het Museum’.

Tot leven gebracht
Op een originele manier weten de dansers en danseressen het publiek mee te nemen naar een plek waar de kunst letterlijk tot leven komt. Als statische museumstukken stonden dansers klaar op het podium waarna de balletmeisjes nieuwsgierig kwamen ‘kijken’ als bezoeker in het museum. Vervolgens werden verschillende kunstwerken tot leven gebracht. Het beroemde schilderij van Piet Mondriaan werd bijvoorbeeld op indrukwekkende wijze vertaald naar een dans met geometrische bewegingen. Ook kwam een beeldentuin tot leven en schitterden gracieuze ballerina’s op spitzen, geïnspireerd door de werken van Degas. De allerkleinste peuters, stalen de show met hun dans als de zonnebloemen van Van Gogh.

De 175 danstalenten wisten met hun show de bezoekers zichtbaar te imponeren en ontroeren met een staande ovatie als beloning aan het einde van ‘Het Museum, waar kunst tot leven komt’.

Foto: Dansatelier Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen