16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneInzet van kunstmatige intelligentie bij bedrijven centraal in nieuwe editie Ondernemerscafé Deurne

Inzet van kunstmatige intelligentie bij bedrijven centraal in nieuwe editie Ondernemerscafé Deurne

Kunstmatige intelligentie is een techniek die zich razendsnel ontwikkeld en de komende jaren grote impact zal hebben op ons werk en leven. Dat beseffen ook Deurnese ondernemers die al gebruik maken AI (Artificial Intelligence). Ramon Haazen van Variant Schoonmaak Service en cliëntservice director Maureen Elbers van Springbok Agency vertellen tijdens het Ondernemerscafé Deurne op dinsdag 21 mei hoe zij AI inzetten bij hun bedrijf.

Presentatoren Jan van den Heuvel en Niels Crooijmans gaan met de twee ondernemers in gesprek over de techniek die in de zakelijke wereld al wordt gebruikt voor bijvoorbeeld chatbots om de klantenservice van een bedrijf te verbeteren of om marketing en reclame in te laten spelen op het gedrag van de klant. Ook wordt AI bij bedrijven al ingezet voor het notuleren van vergaderingen, het maken van analyses om verkoop- en marketingtrends te begrijpen en het automatiseren van routinetaken in de backoffice.

Kort gezegd is AI een verzamelnaam voor algoritmes en methoden die taken uitvoeren die voorheen alleen met behulp van menselijke intelligentie mogelijk waren. Kunstmatige intelligentie vereist nog steeds input van mensen maar kan intelligent gedrag vertonen door de omgeving te analyseren en met een zekere mate van zelfstandigheid actie ondernemen om specifieke doelen te bereiken.

Het gaat niet alleen om rekenkracht, maar ook om de mogelijkheid om zelfstandig te leren en beslissingen te nemen. Het lerend vermogen is dus typerend voor kunstmatige intelligentie. Daarbij gebruikt AI regels die door mensen zijn geformuleerd of die door het algoritme zijn samengesteld op basis van de data en traint het zichzelf met die informatie.

Het Ondernemerscafé over de inzet van kunstmatige intelligentie bij bedrijven vindt plaats op 21 mei en duurt van 21.00 tot 22.00 uur. Bij de bijeenkomsten in Café De Brouwer in Deurne zijn ook niet-ondernemers welkom.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen