18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneGreen Valley Estate in Deurne is meer dan alleen paardensport tijdens Jump...

Green Valley Estate in Deurne is meer dan alleen paardensport tijdens Jump 4 Joy

Het terrein van Green Valley Estate aan de Bruggenseweg in Deurne staat inmiddels in heel ons land bekend als het middelpunt van de Nederlandse paardensport. Ook komende dagen is er van donderdag tot en met zondag een meerdaagse wedstrijd voor paarden en pony’s, van Bixie tot en met 1.35 meter. Maar Green Valley Estate wil de komende vier dagen ook laten zien dat er meer valt te beleven dan alleen paardensport.

Vrijdagavond is er bijvoorbeeld om 20.00 uur een karaoke-feestavond met Frans Feest en zanger Bart van Dishoeck en ook op zaterdagavond is er livemuziek om 20.00 uur van lokaal zangtalent Bart van Lierop.

Roofvogelshow
Daarnaast vindt er op zaterdagmiddag om 13.00 uur een grote roofvogelshow plaats met verschillende demonstraties. Een valkenier komt op bezoek met meerdere dieren. “Wij komen met ongeveer zevental vogels op locatie, waar wij een spectaculaire demonstratie van ongeveer 45 á 60 minuten verzorgen. Een leuke en leerzame ervaring voor jong en oud”, verzekeren de medewerkers van Roofvogels en Uilen.

De valkenier vliegt bij de roofvogeldemonstraties meestal met een uil die geruisloos over je heen scheert. De oehoe heeft met zijn spanwijdte van 1,50 meter een indrukwekkende verschijning. De woestijnbuizerd vangt een prooi in de lucht en de kapgier zoekt tussen het publiek naar eten. Bij de meeste shows zijn ook een caracara en de indrukwekkende Amerikaanse zeearend aanwezig.

Natuurprojecten
“Helaas hebben vele wilde soortgenoten het niet allemaal zo goed als onze vogels. Daarom zijn onze vogels graag ambassadeurs voor hun in het wild levende soortgenoten”, leggen de medewerkers van de roofvogelshow uit.

Ze besteden daarom bij de optredens ook aandacht aan de verschillende natuurprojecten die ze ondersteunen: “Onze vogels zullen enkel en alleen hun natuurlijke gedrag tonen in het bijzijn van toeschouwers waarin educatie en bewustwording centraal staat. Na afloop is er eventueel de mogelijkheid om een vogel nog eens van dichtbij te bewonderen en vragen te stellen.”

De entree bij de roofvogelshow en feestavonden tijdens Jump 4 Joy op Green Valley Estate is gratis.

Foto: Roofvogels en Uilen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen