1.6 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneIVO-Deurne waarschuwt ouders voor mogelijke coronabesmetting leerkracht

IVO-Deurne waarschuwt ouders voor mogelijke coronabesmetting leerkracht

In een mail heeft rector Elke Oegema van scholengemeenschap IVO-Deurne vrijdag 13 maart ouders en leerlingen van het Alfrinkcollege geïnformeerd over een mogelijke besmetting met het coronavirus van een docent van die school. Ouders worden in de mail opgeroepen om extra alert te zijn op symptomen van het coronavirus bij kinderen die mogelijk in contact zijn geweest met de leerkracht.

Bij het IVO-Deurne werd vrijdag bekend dat de leerkracht waarschijnlijk nog voor de klas heeft gestaan terwijl deze al besmet was met het coronavirus. In de mail van de scholengemeenschap is ook te lezen dat de docent niet is getest op het virus omdat er een tekort was aan tests maar dat de huisarts van de leraar wel 99% zeker is dat het gaat om een coronabesmetting.

Rector Elke Oegema geeft in de mail aan erg geschrokken te zijn van deze gebeurtenis en vraagt ouders om in geval van symptomen bij hun kinderen, direct contact op te nemen met de huisarts. Ook geeft zij aan dat de school in nauw contact staat met de GGD en dat er op dit moment geen aanleiding is om het onderwijs op de school niet door te laten gaan. Ouders met vragen kunnen terecht bij twee kerngroep-leiders van IVO-Deurne.

IVO-Deurne is een samenwerkingsverband van de vier middelbare scholen Sprongcollege, Hub van Doornecollege, Alfrinkcollege en Peellandcollege.

 

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen