heemkundekring H.N.Ouwerling zal op zondag 23 september van 14.00 uur to..." />
28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneJaarlijkse boekenbeurs in de heemtuin van het Heemhuis

Jaarlijkse boekenbeurs in de heemtuin van het Heemhuis

De jaarlijkse boekenbeurs van  heemkundekring H.N.Ouwerling zal op zondag 23 september van 14.00 uur tot 17.00 uur plaats vinden in de heemtuin van het Heemhuis aan de Stationsstraat 73 in Deurne. Bij slecht weer wordt deze verplaatst naar de 2e zondag van oktober. De Heemkundekring verkoopt er overtollige boeken en dubbele exemplaren, waaronder interessante uitgaven. De opbrengst is bestemd voor de kas van de heemkundekring. 

De tentoonstelling De Pelikaan en het ontstaan van de heemkundekring is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het heemhuis tot 28 oktober 2018.

Verder zijn in de vernieuwde archeologische kelder te bezichtigen de vondsten van Deurnese bodem o.a. rondom het kasteel aan het Haageind, de Grote Bottel, Zeilberg en de zandwinning in Liessel.

Het Heemhuis beschikt over een bibliotheek en een documentatiecentrum. In de heemtuin is een beugelbaan aangelegd.

Het Heemhuis is iedere tweede en vierde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur en iedere dinsdagavond geopend 19.00 tot 2100 uur. Iedere maandagmorgen is het Heemhuis open van 9.30 tot 11.30 uur. Hier kunt u terecht voor vragen of hulp bij stamboomonderzoek. Elke woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur de ontmoetingsplek voor iedereen die mee wil doen met het completer maken van Deurnese Historische Encyclopedie op het internet.

Tijdens de inloopuren is het mogelijk vragen en verzoeken om advies over het zoeken en schrijven in Deurne Wiki aan de aanwezige leden van de heemkundekring voor te leggen of historisch materiaal ter scanning aan te bieden.

Toegang is gratis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen