23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneStichting ASTA start als 1e in Nederland uniek autisme-concept

Stichting ASTA start als 1e in Nederland uniek autisme-concept

Stichting ASTA (Allemaal Samen Toch Anders) start als 1e in Nederland met een nieuw concept voor zorg en woongelegenheid voor mensen met autisme. De stichting is een ouderinitiatief en wordt nu een zorgaanbieder. Samen met Bergopwaarts realiseerde zij enkele jaren geleden woonruimte voor jongeren, die nu inmiddels volwassen zijn en willen dit continueren.

Volgens de stichting en Wethouder Marnix Schlösser zal dit de toekomst zijn. De ervaring is dat vergelijkbare ouderinitiatieven stoppen als ouders afhaken of komen te overlijden en hun kinderen dan alsnog naar een zorginstelling moeten. Dat is wat Stichting ASTA wil voorkomen met de oprichting van de professionele organisatie die bestaat uit een bestuurder, een raad van toezicht en een bewonersraad. De ouders nemen plaats in de raad van toezicht maar die kunnen in de toekomst worden opgevolgd door broers of zussen van de bewoners of andere betrokkenen.

Onafhankelijk van ouders
ASTA (asta-deurne.nl) is in 2007 officieel een stichting geworden en is gestart met een woonvoorziening voor zelfstandig wonen met begeleiding in Deurne. Doel is dat jong-volwassenen zoveel als mogelijk onafhankelijk worden van hun ouders. De woning staat  midden in de maatschappij en biedt door deze situering mogelijkheden tot het vinden van aansluiting bij anderen en bij andere activiteiten in de directe woonomgeving.

De omvorming gaat op 1 januari 2019 in.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen