11.8 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneJacques Vriens weet kinderen te boeien met sprookjes in tuin de Wieger

Jacques Vriens weet kinderen te boeien met sprookjes in tuin de Wieger

Jacques Vriens, de kinderboekenschrijver van onder andere ‘Meester Jaap’, ‘Tommie en Lotje’ en ‘Die rotschool met die fijne klas’ vertelde zondagmiddag twee sprookjes uit zijn boek ‘Grootmoeders grote oren..’ in de tuin van museum de Wieger.  

In twee voorstellingen, verdeeld over de middag kon je als gast reserveren om deze meester-verteller te zien. In de tuin stond een klein podium met een krukje en een scherm. Alle kinderen kregen een glaasje ranja en mochten vooraan op een kussen gaan zitten. De ouders en begeleiders namen plaats in stoelen daarachter. Iedereen zat op gepaste afstand gezien de corona-maatregelen. 

Vroeger
Jacques Vriens vertelde dat hij vroeger zijn kinderen ook wel eens een sprookje had voorgelezen, maar dat ze het maar saai vonden. Vanaf dat moment heeft hij besloten om de sprookjes op zijn manier te vertellen en op te schrijven. Op een grappige en soms ook spannende manier vertelt hij nu de sprookjes door het hele land. 

Sprookjes
Veel heeft Jacques Vriens niet nodig om jong en oud boeiend te laten luisteren tijdens het vertellen van een sprookje. Tijdens de vertelling van ‘De wolf en de zeven geitjes’ en ‘Kleren van de Keizer’, leefde hij zich moeiteloos in bij alle rollen. Onder begeleiding van spannende muziek en geluiden werd het allemaal levensecht en werd je meegezogen in het verhaal. 

Signeren
Na de voorstelling kregen alle kinderen van de schrijver een boekenlegger en beantwoordde hij vragen van de kinderen. Ook was er de gelegenheid om het boek ‘Grootmoeders grote oren’ te kopen, Boekhandel Hub Berkers had de boeken beschikbaar gesteld. Dit boek kon je vervolgens laten signeren door Jacques Vriens en hij schreef er dan een persoonlijke boodschap bij.  

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen