7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneJanine van den Wittenboer nieuwe dirigente bij Deurnes Gemengd Koor

Janine van den Wittenboer nieuwe dirigente bij Deurnes Gemengd Koor

Het Deurnes Gemengd Koor (DGK) heeft sinds deze maand een nieuwe dirigente. Janine van den Wittenboer neemt definitief de muzikale leiding van het koor op zich, nadat ze vorig jaar al tijdelijk waarnam voor de vorige dirigente die wegens ziekte afscheid moest nemen.

Met de start van Van den Wittenboer als nieuwe vaste dirigente verandert ook de repetitieavond van het Deurnes Gemengd Koor. Waar eerst elke maandagavond werd geoefend, zullen de repetities nu voortaan plaatsvinden op de woensdagavond. De aanpassing wordt gedaan in verband met de beschikbaarheid van Janine van den Wittenboer.

Het DGK zingt met name klassieke werken, maar ook iets meer populaire stukken komen zo nu en dan aan bod. In 2026 bestaat het koor 100 jaar en wil het groots voor de dag komen. Voor zowel dit project als voor de reguliere repetities en optredens is het koor nog op zoek naar nieuw zangtalent. “Mensen die graag zingen zijn van harte uitgenodigd om, geheel vrijblijvend, een aantal repetities bij te wonen. Het kunnen lezen van notenschrift is geen vereiste om lid te worden van het koor. Ook projectzangers en -zangeressen zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden”, meldt het DGK.

De koorleden repeteren in de zaal van de KHD aan de Harmoniestraat 1 in Deurne. De repetitie start elke woensdag om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Tussendoor is er een korte pauze en na afloop is er gelegenheid voor een drankje en napraten.

Meer informatie vind je op deurnesgemengdkoor.nl en kun je opvragen bij het secretariaat door een email te sturen naar secretariaat@deurnesgemengdkoor.nl of door te bellen met 0493-315742.

Foto: Deurnes Gemengd Koor

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen