11.7 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneNieuwe parkeerstrook Harmoniestraat zorgt voor verbazing en irritatie; ‘Wie verzint er zoiets’

Nieuwe parkeerstrook Harmoniestraat zorgt voor verbazing en irritatie; ‘Wie verzint er zoiets’

De strook met nieuwe parkeerplaatsen in de Harmoniestraat in Deurne ligt er nog maar een paar weken, maar heeft nu al gezorgd voor verbazing bij fietsers die hun tweewielers niet meer kwijt kunnen en irritatie bij vrachtchauffeurs die niet kunnen laden of lossen. Sinds afgelopen maandag zorgen de parkeervakken bij automobilisten ook nog eens voor een onaangename verrassing als ze nietsvermoedend op de plek hun voertuig parkeren.

De parkeerbonnen wapperen deze week al volop achter de ruitenwissers van verschillende auto’s die geparkeerd staan op de nieuwe strook aan de zijkant van het cultuurcentrum. Waar eerst nog iedereen zijn of haar auto mocht parkeren, is het op de strook sinds deze week alleen nog maar toegestaan voor vrachtverkeer om te laden en lossen.

Gratis parkeren
“Maar je mocht toch voortaan in heel het centrum gratis parkeren”, zegt een automobilist terwijl hij zijn parkeerbon achter de ruitenwisser vandaan haalt. Een omwonende wijst hem op het verkeersbord dat er deze week bijgeplaatst is. “Dat is toch niet te zien als je in de auto zit en je daar parkeert. Bovendien staat de paal met het bord een meter van de straatrand, dus je hebt eerder het idee dat het iets met de parkeerplaatsen voor de fietsen te maken heeft”, zegt de automobilist.

De nieuwe parkeerstrook zorgt sinds de aanleg ook voor opzien en irritatie bij fietsers die hun tweewielers tussen de zogenoemde fietsaanleunbeugels willen parkeren. Voor de komst van de extra parkeerplaatsen hadden fietsers een voetpad van ruim twee meter breed zodat ze ruimte hadden om bij de fietsparkeerplaatsen te komen, maar nu ligt de nieuwe parkeerstrook er direct tegenaan.

“Wie verzint er zoiets”, zegt een fietsster die nu maar iets verderop aan het Martinetplein parkeert. “Dit is echt door iemand bedacht achter een bureau, die niet even is komen kijken hoe de situatie er in het echt uitziet. Die fietsparkeerplaatsen zijn nu helemaal waardeloos geworden”, zegt de vrouw.

Krassen
Haar man legt uit dat het ook voor de automobilisten geen ideale situatie is: “Mensen gaan dan tussen de geparkeerde auto’s door met hun fiets om die te parkeren. Reken er maar op dat er dan soms ongewild een kras wordt veroorzaakt. En dat is, als het je al lukt om er tussendoor te manoeuvreren. Als er flink wat auto’s staan, kun je op die plek gewoon niet meer terecht.” De vrouw voegt toe: “Nog erger is trouwens als het je wel is gelukt om je fiets te parkeren. Want grote kans dat wanneer je terugkomt, een grote vrachtauto je blokkeert waardoor je niet meer weg kunt met je fiets.”

De automobilist die net nog gepikeerd zijn parkeerbon in ontvangst nam, is ondertussen iets bedaard: “Ik snap dat ze bijvoorbeeld in de ochtend deze plaatsen reserveren voor vrachtverkeer, want het staat hier dan altijd helemaal vol met bestelbusjes en vrachtauto’s. Maar nu heb je straks bijvoorbeeld op de middagen en in het weekend een hele rits lege parkeerplaatsen, waar niemand gebruik van durft te maken.”

Foto’s: DMG/Google Maps

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen