5.1 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneJarig DMG klaar voor feestweekend met veel prijzen en promotietour met Ebusco-bus

Jarig DMG klaar voor feestweekend met veel prijzen en promotietour met Ebusco-bus

De lokale omroep van Deurne bestaat zaterdag 22 januari precies tien jaar en dat wordt gevierd met onder meer een speciale jubileumuitzending van 24 uur lang op DMG Radio. Daarnaast is er een tv-documentaire gemaakt over de geschiedenis van DMG die je hier kunt bekijken en worden luisteraars van de radiozender een heel weekend getrakteerd op gratis zendtijd en verschillende prijzen.

Hoewel DMG het 10-jarig bestaan uitbundig gaat vieren, wordt het niet precies het feest zoals de organisatie het voor ogen had. Voorzitter Iwan Gijsbers legt uit: “We hadden het liefst nog groter uitgepakt met liveoptredens en publiek bij de radio-uitzendingen maar dat gaat door de coronamaatregelen nu even niet.”

Groot feest
Toch wordt het een groot feest, legt coördinator van DMG, Ivo Boudewijns uit: “Op de radio gaan we de luisteraars het hele weekend trakteren op hun eigen tien minuten zendtijd in Claim Jouw 10 Minuten. Daar hebben mensen voor door kunnen geven wat ze in die tien minuten willen horen. Dat varieert van drie favoriete platen tot iemand die de lange versie van November rain van Guns ’n Roses wil horen. Daarnaast hebben we verschillende bekende Deurnenaren iets in laten spreken en is het in Herken de Stem de taak aan de luisteraar om die personen aan hun stem te herkennen. De winnaar gaat er vandoor met een Perfect Pro Radio met FM, DAB+ en bluetooth ter waarde van 180 euro, beschikbaar gesteld door Bouwpartner Holten van de Wal.”

Ebusco-bus
Maar het feest van DMG blijft niet beperkt tot een radio-uitzending en videodocumentaire. “We gaan er ook op uit en gaan naar de mensen toe om op een heel speciale manier bij de inwoners van de gemeente Deurne cadeautjes thuis te brengen. Dat doen we in samenwerking met Ebusco die een van hun elektrische bussen beschikbaar heeft gesteld om deze promotietour te kunnen doen. Dat zal zeker opvallen als zo’n enorme bus bij je voor de deur stopt om presentjes uit te delen. We hebben verschillende waardebonnen te vergeven die beschikbaar zijn gesteld door Centrum Management Deurne en Van Deursen Bloemen”, vertelt Boudewijns enthousiast.

Mario Wijnen
Naast de verschillende prijzen die tijdens het jubileumweekend zijn te winnen, blikt DMG ook via de radio terug op wat er in de tien jaar van de organisatie is gebeurd: “Dat doen we met audiofragmenten die laten horen hoe het toen klonk en ook staan we stil bij het verlies van drie gewaardeerde medewerkers die in die tien jaar zijn overleden waaronder bestuurslid en medeoprichter Mario Wijnen”, legt voorzitter Iwan Gijsbers uit.

De jubileumuitzending is op zaterdag 22 januari te horen van 9.00 tot 20.00 uur en op zondag 23 januari van 9.00 tot 22.00 uur. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne via 106.2 FM, overal online via dmgdeurne.nl en met de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen