14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneJelle van der Steen uit Deurne wint zilver met zijn team in...

Jelle van der Steen uit Deurne wint zilver met zijn team in Toronto

Een bloedstollende finale tussen het team van de Verenigde Staten en dat van Nederland levert een tweede plaats op bij de Invictus Games voor het rolstoel-basketbalteam waar ook de Deurnese Jelle van der Steen deel van uitmaakt.

In de wedstrijd die werd gespeeld in Toronto, Canada bleek het Amerikaanse team te sterk voor de Nederlanders. Teamcaptain Walter Groen: “De vele uren training hebben zich uitbetaald. We waren misschien best ambitieus door voor een medaille te gaan. Een enorm prestatie dat we in de finale zo dichtbij de Amerikanen zijn gebleven.”

Na de eerste helft was de stand nog 19 voor de Amerikanen tegen 18 punten voor het team van Jelle van der Steen. Helaas kon het Nederlandse team net niet genoeg voor komen op het Amerikaans basketbalteam en verloren zij met 55 tegen 51 punten. Niettemin ziet het team als “zilver met een gouden randje.”

De Nederlandse rolstoel-basketballers wisten eerder de plaats in de finale te bemachtigen na een enorme overwinning op het team van Groot Brittannië. Die wedstrijd wonnen ze met 36 tegen 16.

De Invictus Games zijn een internationaal sportevenement voor militairen die door of tijdens de dienst gewond geraakt zijn. De 36-jarige Jelle van der Steen neemt dit jaar bij deze spelen deel aan rolstoelbasketbal en rolstoeltennis.

​Door een ongeval liep Van der Steen onder meer een gebroken nek en rug op en kreeg daarna te horen dat hij niet meer zou kunnen lopen. Dat heeft hem er niet van weerhouden om samen met zijn team een prachtige prestatie neer te zetten in Toronto, Canada.

Ondanks zijn handicap heeft Jelle van der Steen zijn eigen internetbedrijf IT Smart Online, is hij PR & Communicatie medewerker bij SV Deurne en houdt hij zich bezig met andere zaken voor de voetbalvereniging. Na zijn revalidatie heeft Van der Steen de sportieve draad weer opgepakt en is gaan basketballen in Utrecht bij Antilope. Hier traint hij twee keer per week en speelt competitiewedstrijden. Ook traint hij wekelijks met het Nederlandse team om uiteindelijk in 2020 deel te kunnen nemen aan de Paralympische spelen in Tokio. Ook in Sidney wil hij volgend jaar proberen aanwezig te zijn.

Foto: Facebook Dutch Invictus Games

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen