7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneHerfstwandeltocht Walsberg

Herfstwandeltocht Walsberg

Op zondag 8 oktober kunnen wandelaars deelnemen aan een herfstwandeltocht, welke door AV-LGD in samenwerking met Adventure Store Helmond wordt gehouden. De startlocatie is het Gerardushuis (Parkstraat 2) in de Walsberg. Vanuit de start gaan alle wandelroutes door de Walsbergse bossen.

De afstanden vanaf 10 km gaan daarna door rustig landelijk gebied richting het Zandbos, waar tevens weer de centrale rustplaats is geregeld door AV-LGD. De 15 km en 20 km routes maken hier een extra lus. De 25 km en 30 km routes gaan naar de volgende rustplaats bij de Rijpelaal aan de rand van de Rijpelberg. De 30 km route maakt hiervoor eerst een omweg door de Rijtvense bossen, waarna deze route samen met de 25 km route rondom de Berkendonkse plas naar de rustplaats gaat.

Van hieruit gaan deze routes achterom langs de Berkendonkse plas door mooi nieuw aangelegd natuurgebied en daarna weer richting het Zandbos naar de centrale rustplaats aldaar. De terugweg vanuit het Zandbos gaat via de wijk “De Vennen” richting het centrum van Deurne. Via het Hub van Doornepark gaan de routes over het centrale marktplein. Daarna via de achterzijde van de kerk door het Pastoor Roespark richting het Kasteel van Deurne. Via de mooie kasteeltuin wordt dan uiteindelijk de finish bereikt.

Er is geen voorinschrijving nodig. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.av-lgd.nl/ www.adventurestore.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen