4 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneJeugd kan zich uitleven bij muziek- en kunstworkshops Museum De Wieger

Jeugd kan zich uitleven bij muziek- en kunstworkshops Museum De Wieger

Middelbare scholieren kunnen zich in Deurne aan het begin van het nieuwe jaar uitleven bij verschillende workshops die speciaal voor hen worden gehouden bij Museum De Wieger. Hierbij kan de jeugd zich uitleven tijdens het schilderen, tekenen of muziek maken.

De eerste workshops vinden plaats op donderdag 4 januari. Middelbare scholieren kunnen op drie tijden hun muzikale ‘skills’ inzetten om een eigen remix te maken, een rocknummer te componeren of een carnavalskraker te zingen. “Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in de Elektruck”, vertellen de experts die de remix- en muziekworkshops geven.

De eerste sessie vindt plaats van 12.15 tot 13.15 uur, de tweede van 13.30 tot 14.30 uur en de laatste van 14.45 tot 15.45 uur. Alle workshops worden gegeven in de Elektruck die 4 januari staat geparkeerd bij Museum De Wieger.

‘Ik heb er schijt aan!’
Diezelfde dag is er ook een bijzondere workshop die van 13.00 tot 15.00 uur plaatsvindt in het groot atelier van het museum. Met als motto ‘Ik heb er schijt aan!’ worden de deelnemers uitgedaagd om de kunstwereld op z’n kop te zetten.

“Het is niet zomaar een workshop, het is een ode aan vrijheid en een speelse knipoog naar de klassieke kunstwerken. We nemen de stillevens uit De Wieger-collectie en geven ze een hedendaagse twist”, leggen de initiatiefnemers uit. De bedoeling is dat je met knippen, plakken, tekenen, schilderen en scheuren de grenzen van je creativiteit verlegt en klassieke stillevens een moderne make-over geeft met je eigen unieke stijl en perspectief.

Alle workshops vinden plaats bij Museum De Wieger aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne.

Foto: Elektruk

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen