4.3 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneDOE! stelt Marjan Vrijnsen-de Corte voor als nieuwe wethouder en opvolger van...

DOE! stelt Marjan Vrijnsen-de Corte voor als nieuwe wethouder en opvolger van Marinus Biemans

Marjan Vrijnsen-de Corte is donderdag door de fractie DOE! voorgedragen als opvolgster van wethouder Marinus Biemans. De partij zegt dat ze met Vrijnsen-de Corte een opvolger heeft gevonden met ruime politieke ervaring en inhoudsdeskundigheid. Volgens DOE! kan de beoogde nieuwe wethouder het werk van Biemans integraal overpakken.

“De portefeuille die ik overneem van Marinus sluit naadloos aan bij wat ik dagelijks doe voor de gemeente Meierijstad. Ik heb er ontzettend veel zin in om mijn kennis en ervaring voor mijn eigen mooie gemeente in de praktijk te brengen. Graag ga ik samen met onze inwoners aan de slag voor een nog mooier Deurne”, zegt Vrijnsen-de Corte.

Dezelfde daadkracht
Vorige week kondigde Marinus Biemans zijn afscheid aan na 14 jaar in de Deurnese politiek, waarvan bijna 8 jaar als wethouder. De fractie van DOE! is na zijn aankondiging op zoek gegaan naar een opvolger. “Het is mooi dat we iemand binnen onze eigen partij hebben gevonden die zich met dezelfde daadkracht, openheid en passie hard gaat maken voor onze gemeente. Daarnaast ontstaat er op deze manier geen vacuüm, want Marjan kan direct aan de slag”, vertelt fractievoorzitter Bram van Neerven van DOE!.

De 40-jarige Marjan Vrijnsen-de Corte is geboren en getogen in Deurne-Zeilberg. Samen met haar man en drie kinderen woont ze nu in de wijk de Heiakker. Ze is sinds de verkiezingen van 2018 gemeenteraadslid namens DOE!. “Mensen kennen Marjan als een gedreven, betrokken en kundige politica. Ze is goed op de hoogte van de zaken die spelen in de gemeente Deurne en kan de gedachten en gevoelens van onze inwoners effectief overbrengen in het politieke debat”, meldt de politieke partij. Als voorzitter geeft Vrijnsen-de Corte nu nog leiding aan de vergaderingen van de Commissie Omgeving. In haar vrije tijd is ze actief als vrijwilligster bij de Deurnese Watervrienden.

Meierijstad
Bij de gemeente Meierijstad is Marjan Vrijnsen-de Corte momenteel nog werkzaam als strategisch beleidsadviseur. In deze functie adviseert ze het college wat betreft strategische vraagstukken met een focus op het ruimtelijk domein, de regionale samenwerking en positionering, en werkt ze aan de toekomstvisie van de gemeente Meierijstad.

Hoger onderwijs
Vrijnsen-de Corte heeft Planologie gestudeerd en een eerstegraads onderwijsbevoegdheid behaald aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast is ze gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven binnen de technische lerarenopleiding.

Voorafgaand aan haar werk bij de gemeente Meierijstad, heeft ze 15 jaar als docent, onderzoeker en beleidsmedewerker in het hoger onderwijs gewerkt, zoals bij Fontys Hogescholen en de Technische Universiteit Eindhoven. In de laatste jaren was zij daar ook werkzaam als leidinggevende en onderwijsbestuurder. Voorafgaand aan haar carrière in het onderwijs heeft ze bij de provincie Noord-Brabant gewerkt en bij Stichting ORO in Deurne.

Veel uitdagingen
De fractieleden van DOE! zijn blij dat ze snel een geschikte kandidaat wethouder hebben gevonden. “Bovendien maken we het bestuur weer wat diverser. Hoewel de raad voor de helft uit vrouwen bestaat, was de burgemeester tot nu toe de enige vrouw in het college”, zegt voorzitter Van Neerven.

Ook Marinus Biemans is verheugd over Vrijnsen-de Corte als nieuwe wethouder: “Het is goed dat mijn partij vaart heeft gemaakt bij het zoeken naar een opvolger. Deurne staat de komende periode namelijk nog voor veel uitdagingen; geen tijd te verliezen dus! Ik heb er alle vertrouwen in dat Marjan die uitdagingen het hoofd kan bieden”.

Vrijnsen-de Corte neemt de portefeuille Ruimte, Buitengebied en Wonen over van Biemans. Belangrijke speerpunten voor de komende periode zijn onder meer het versnellen van de woningbouw zodat onze inwoners binnen onze dorpen kunnen blijven wonen; het verder vormgeven aan de transitie van het landelijke gebied waarbij onze agrarische ondernemers worden geholpen met hun keuze voor verbreden, verduurzamen of stoppen; en het blijvend aantrekkelijker maken van Deurne centrum, met specifieke aandacht voor vergroening.

Lees ook: Marinus Biemans stopt als wethouder en wordt nieuwe directeur van woningcorporatie woCom

Foto: DOE!

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen