4.6 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneJongen uit Neerkant in Malta overleden na aanrijding

Jongen uit Neerkant in Malta overleden na aanrijding

Tim is na een aanrijding in Malta overleden aan zijn verwondingen. De jongen was 19 en kwam uit Neerkant. Hij studeerde sinds vorig jaar economie aan de Tilburg University. In juni 2017 haalde hij zijn VWO-diploma aan het St. Willibrord Gymnasium in Deurne.

Vrijdagochtend werd hij aangereden op de boulevard in St. Julian’s. Rond 04.50 uur raakte een bestuurder op de George Borg Olivier Street de macht over het stuur kwijt en reed de stoep van de boulevard op. Op dat moment liep Tim met vrienden daar. Hij raakte ernstig gewond en moest worden gereanimeerd. De drie andere Nederlanders raakten lichtgewond. Ook twee Britse mannen raakten gewond. Twee Kroatische vrouwen bleven ongedeerd.

Bestuurder met te veel alcohol
Tim werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij uiteindelijk aan zijn verwondingen is overleden. Zijn ouders hebben besloten om zijn organen af te staan voor donatie. Zijn familie heeft de media verzocht zijn achternaam niet bekend te maken.
Volgens het ED had de 20-jarige chauffeur meer dan twee keer zoveel alcohol gedronken als toegestaan. Dat bleek uit een blaastest die kort na het ongeval werd afgenomen. De bestuurder is op borgtocht vrij totdat het onderzoek is afgelopen. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen