28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneMinister van Infrastructuur: "We pakken de A67 aan"

Minister van Infrastructuur: “We pakken de A67 aan”

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat pakt de problemen op de A67 aan. Ze gaat dus op korte termijn tijdelijke maatregelen nemen om de snelweg veiliger te maken. Dat zegt de woordvoerster van het ministerie na de noodkreet van acht wethouders van gemeenten die aan deze snelweg liggen, waaronder Deurne.

Deze gemeentes willen niet wachten op de verbreding die nog enkele jaren op zich laat wachten. De wethouders uit Brabant en Limburg eisen onder meer snelle herinvoering van het inhaalverbod voor vrachtauto’s en verlagen van snelheid tijdens de ochtend- en avondspits. De minister heeft voor de maatregelen in totaal 210 miljoen euro gereserveerd. Van het Rijk kom 152 miljoen en de regio brengt 50 miljoen euro op. Bekijk hier de A67 maatregelen van Rijkswaterstaat.

Verbreding naar drie stroken
Eerder werd Deurne verweten niet aanwezig te zijn bij de besprekingen over de A67. De verantwoordelijk wethouder Helm Verhees kon toen niet vanwege ziekte niet aanwezig zijn op de bijeenkomst. “Ook was er niemand in de gelegenheid om hem te vervangen. De burgemeester en de andere wethouders hadden allemaal andere verplichtingen. Vandaar dat wij ontbraken”, laat een gemeente-woordvoerder weten. Desalniettemin pleit ook Deurne voor snelle maatregelen die de veiligheid op de snelweg vergroten. Een van de structurele oplossingen is volgens Deurne een verbreding naar drie rijstroken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen