12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- Deurne'Jongeren kunnen meedenken over energietransitie'

‘Jongeren kunnen meedenken over energietransitie’

De gemeente Deurne vraagt jongeren tot 35 jaar om mee te denken over de invulling van de regionale energiestrategie (RES). Daarin staan afspraken over hoe een regio meer duurzame energie en meer aardgas gaat gebruiken.

Het is de bedoeling dat alle energie die in 2050 gebruikt wordt, duurzaam wordt opgewekt. In het klimaatakkoord staan meer dan 600 landelijke afspraken om minder broeikassen uit te stoten. 30 energieregio’s maken plannen om aan die afspraken te voldoen. Deurne vormt samen met de andere gemeenten in Zuidoost-Brabant de RES Metropoolregio Eindhoven.

‘Nieuwe, spontane en goede ideeën’
Per regio worden besluiten genomen over hoe bijvoorbeeld het beste duurzame elektriciteit kan worden opgewekt en waar energie bespaard kan worden. De gemeente vraagt hiervoor input van bedrijven, woningcoörperaties en waterschappen, maar dus ook van inwoners. Nu is er specifiek een oproep gericht aan jongeren. “Want bij de jeugd zitten vaak hele nieuwe, spontane en goede ideeën. Zij zijn in dit proces heel belangrijk, want het gaat om hun toekomst”, aldus voorzitter van de RES-stuurgroep Frans Kuppens.

Jongeren onder de 35 jaar die hierover mee willen praten, kunnen zich per mail aanmelden.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen