18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- ZeilbergPottenbakkers vervroegen prinsonthulling; Stefan Douven nieuwe prins in Zeilberg

Pottenbakkers vervroegen prinsonthulling; Stefan Douven nieuwe prins in Zeilberg

Tijdens een vervroegde onthulling is vrijdagavond in Zaal de Zwaan in de Zeilberg bekend gemaakt dat bij carnavalsvereniging De Pottenbakkers Stefan Douven de nieuwe en 57ste prins is geworden samen met zijn prinses Bianca.

De onthulling van de nieuwe Zeilbergse prins stond eigenlijk gepland voor zaterdagavond 13 november maar door de nieuwe coronaregels zou die dan niet kunnen doorgaan. Daarom werd vrijdag in allerijl de prinsonthulling naar voren verschoven en kon dezelfde avond nog voor het ingaan van de nieuwe coronaregels prins Stefan de Eerste worden gehuldigd als nieuwe leider van De Pottenbakkers tijdens carnaval 2022. De kersverse prins runt in het dagelijks leven zijn hoveniersbedrijf Stefan Douven Tuinen.

Snel schakelen
De carnavalsvereniging kon snel schakelen bij het verzetten van de prinsonthulling en wist via Facebook het nieuwe tijdstip te communiceren aan het Zeilbergse publiek waardoor er ongeveer tachtig personen op de onthulling af kwamen.

Hard hoofd
Het is niet alleen voor De Pottenbakkers maar voor alle carnavalsverenigingen nog wel de vraag hoe de carnaval er precies uit gaat zien door de huidige ontwikkelingen rond het coronavirus en de regels die komende periode gaan gelden. Carnavalsverenigingen hopen dat bij de start op 26 februari 2022 het aantal besmettingen voldoende is gedaald en er meer mogelijk wordt maar veel van hen geven nu al aan er een hard hoofd in te hebben.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen