5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneJongste zoon van Nel en Hendrik Wiegersma overleden

Jongste zoon van Nel en Hendrik Wiegersma overleden

De laatst nog in leven zijnde zoon van Nel en Hendrik Wiegersma is eind vorig jaar overleden. Hij werd 93 jaar oud.

Sjoerd was de jongste van de vijf kinderen.  Anders dan de andere kinderen, die in de voetsporen van hun vader traden als arts of kunstenaar, werkte Sjoerd in het bedrijfsleven. Vanaf 1951 woonde hij in Australië, waar hij werkzaam was bij QANTAS, de Australische luchtvaartmaatschappij. Later werkte hij in Europa voor Swissair Olympic Airways en was jarenlang directeur van Austrian Airlines. In 1955 trouwde hij in Australië met Ava (Topsy) O’Brien. Uit dat huwelijk werden drie kinderen geboren.

Terre des Hommes
In de jaren ’60 en ‘70 was Sjoerd voorzitter van Terre des Hommes Nederland waar hij onder andere nauw betrokken was bij de humanitaire hulpvluchten naar Biafra en de evacuatievluchten van zwaar ondervoede kinderen uit het Biafraanse oorlogsgebied.

Tuinpad van mijn vader
In oktober 2008 werd in Deurne Het tuinpad van mijn vader in gebruik genomen. De officiële handelingen werden verricht door Sjoerd Wiegersma en Hans van der Woude, de weduwnaar van Friso Wiegersma (schrijver van de Nederlandse versie van het lied Het Dorp).

Band
Museum De Wieger heeft sinds haar bestaan altijd een goede band gehouden met de familie Wiegersma. Vaak gaat het contact over de collectie van het museum. Maar ook bij belangrijke gebeurtenissen in, of voor het museum, zijn familieleden van Hendrik Wiegersma aanwezig. De Wieger koestert het contact met de familieleden van Hendrik Wiegersma, die nog steeds nieuwe elementen aan het verhaal van Hendrik Wiegersma toevoegen, zoals in december het verhaal over de kerststal door kleindochter Petronella Wiegersma.

Foto: museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen