11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneJubileumfeest korfbalvereniging DOT Vlierden is ook een bedankje voor alle (oud-)leden

Jubileumfeest korfbalvereniging DOT Vlierden is ook een bedankje voor alle (oud-)leden

Het 75-jarig bestaan van de Vlierdense korfbalvereniging DOT (Doel Op Tijd) is voor de club een mooie aanleiding voor een feestje. Of zeg maar gerust: feest! Dit hele weekend staat in het teken van vieren, lol maken, bijkletsen en natuurlijk ook korfballen.

Deze vrijdagochtend zijn enkele vrijwilligers en bestuursleden druk in de weer met het versieren van de tent. Er moeten nog tientallen ballonnen worden opgeblazen, slingers opgehangen en statafels neergezet voordat de receptie en reünie vanavond kunnen starten.

Trainen bij de boer
Voorzitter Lynn Janssen neemt tussendoor graag de tijd om te vertellen over haar cluppie. “DOT is in 1948 opgericht door de Boerinnenbond in Vlierden. Destijds trainden we bij een boer op het veld. In de wintermaanden was het te koud. Dan kregen de leden binnen theorieles over de regels van korfballen.”

Tegenwoordig kunnen de meisjes en vrouwen – DOT is alleen voor dames – in de winter gebruikmaken van twee Deurnese sporthallen. In de zomer huren ze een veld en twee kleedkamers bij voetbalvereniging SPV, de locatie waar dit weekend alle feestelijkheden plaatsvinden.

Flink uitpakken
“We vinden dit een goed moment om eens flink uit te pakken. Al 75 jaar een op zichzelf staande club – veel korfbalverenigingen zijn de laatste jaren gefuseerd – is de moeite waard om te feesten. We willen op deze manier ook al onze leden, oud-leden en vrijwilligers bedanken.”

Vrijdagavond vindt de aftrap plaats, zoals genoemd. Op zaterdag houdt DOT een toernooi tussen leden en familie van hen die anders nooit korfbalt. “Daarom noemen we het ‘De uitdaging’”. ’s Avonds kunnen alle Vlierdenaren, iedereen heeft gratis toegang, los op muziek van DJ Tom van Leeuwen.

Zondag start met een spelletjesochtend voor kinderen. De vereniging heeft vier jeugdteams. Daarnaast zijn er twee seniorenteams en is er één midweek team. In totaal bestaat de club uit 78 leden. Bij het allereerste begin 75 jaar geleden waren dit er 24.

Samen sterk
“Onze kracht is de samenwerking met alle vrijwilligers. Als er iets moet gebeuren of iets georganiseerd wordt, melden altijd genoeg mensen zich aan. Dit zijn clubleden, maar bijvoorbeeld ook ouders, andere familie en kennissen van onze sporters.”

Dit grote netwerk waarover de korfbalvereniging beschikt, zorgt er ook voor dat er zondagavond maar liefst zestig diensten geveild kunnen worden. Tijdens ‘Bod voor DOT’ gaan onder andere een diner voor twee, een silent disco avond en een campingweekend onder de hamer. De opbrengst is voor de clubkas.

“Dit geld kunnen we gebruiken voor activiteiten die we buiten de sport om houden, zoals het jeugdkamp en het seniorenuitje.” Voor de voorzitter zijn dit soort momenten de hoogtepunten tijdens haar 22-jarige lidmaatschap. Dit jubileumweekend komt vast en zeker ook in dat rijtje.

Foto’s: DOT/Babette Margés

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen