16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneJubileumjaar Deurne 1300 wordt half jaar verlengd

Jubileumjaar Deurne 1300 wordt half jaar verlengd

Hoewel het jubileumjaar “Deurne 1300” door de coronamaatregelen langzaam op gang komt, staan er wel al diverse activiteiten in de planning. De organisatie start met activiteiten die gemakkelijker binnen de beperkende maatregelen mogelijk zijn.

Tijdlijn
Zo zal de nieuwe Tijdlijn Deurne, een fotoroute door het centrum, in de loop van februari te zien zijn. De wekelijkse column in het Weekblad voor Deurne over de 40 panelen van het wandkleed, de canon van Deurne, is inmiddels al gestart. En het 20 meter lange wandkleed is naar verwachting eind mei in de Deurnese Sint Willibrorduskerk te bewonderen.

2022
Er zijn echter ook activiteiten die vastlopen met de voorbereidingen, of waarbij de verwachting is dat er te weinig publiek aanwezig mag zijn door de beperkende maatregelen. Daarom is besloten om het jubileumjaar te verlengen tot de zomer van 2022, zodat alle geplande activiteiten tot hun recht kunnen komen.

Start Deurne1300-Quiz
Ter gelegenheid van het themajaar nodigt Deurne Palet van De Peel iedereen uit eens in de geschiedenis van 13 eeuwen Deurne te duiken. Via de social media accounts van Deurne Palet van De Peel, FaceBook, Instagram en Twitter, wordt vanaf 7 februari tweewekelijks een quizvraag gesteld uit de geschiedenis van 1300 jaar Deurne. Uit de juiste antwoorden wordt een winnaar geloot, die beloond wordt met een Deurne 1300 lettermagneet en een monumentenwandelroutefolder Deurne. Winnaars worden steeds de week erop bekend gemaakt, samen met het antwoord op de quizvraag.

Iedereen
Jong en oud kan thuis meedoen met deze leuke prijsvraag-vragen, waar je ook nog iets van opsteekt. Antwoorden op de vragen zijn te vinden op Deurnewiki.nl, de digitale historische encyclopedie over de gemeente Deurne door Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne.

Foto: VVV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen