16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneWoningbouwvereniging Bergopwaarts zet stap naar nieuwe sociale woningbouw in Deurne

Woningbouwvereniging Bergopwaarts zet stap naar nieuwe sociale woningbouw in Deurne

Woningbouwcorporatie Bergopwaarts heeft opdracht gegeven om op de plek aan de Haspelweg, waar vroeger de LTS stond, in totaal elf starterswoningen, 24 appartementen en 36 levensloopbestendige woningen te bouwen. Daarnaast komen aan het Christinaplantsoen 26 levensloopbestendige woningen.

Van Wijnen als winnaar uit de bus
Drie aannemers dienden hun plan in voor het bouwen van de woningen. De verschillende inzendingen zijn beoordeeld op kwaliteit/gebruiksvriendelijkheid, ontwerp en prijs. Van Wijnen sloot hier het beste op aan en afgelopen december gingen de handtekeningen onder de overeenkomst. Bart Elsten, commercieel manager Van Wijnen Rosmalen: “Wij kijken uit naar een mooie samenwerking die al in het eerste kennismakingsgesprek als vertrouwd voelde.”

Ontwerpplannen
Voor het ontwerp van de woningen is Venster Architekten verantwoordelijk. De dorpse architectuur van Deurne is terug te vinden in de nieuwbouwwoningen. Architect Richard van Tiggele: “Tijdens een aantal gesprekken met Bergopwaarts hebben we samen de uitgangspunten van beide plannen vastgesteld. Er kwam naar voren dat bij de nieuwe appartementen aan de Haspelweg een aantal buurtbewoners bezorgd is over eventuele overlast en hun privacy. Daarom is er gekozen voor beneden- en bovenwoningen met de ingang aan de binnenzijde van het gebouw. Door het dakterras van de bovenwoningen aan de binnentuin te laten grenzen zorgt dit voor minder overlast en meer privacy van zowel nieuwe als bestaande buurtbewoners.”

Een verborgen hof
Bij zowel de Haspelweg als het Christinaplantsoen ontstaat een soort binnenruimte die het gevoel geeft van een dorpse Brink. In het geval van het Christinaplantsoen was zo’n soort hofje al aanwezig. Met de komst van de nieuwe woningen blijft een hofje behouden door het creëren van een ruime binnentuin. Bij de Haspelweg vormde het oude LTS gebouw lange tijd een gesloten terrein. Het gebied wordt nu een aantrekkelijke openbare ruimte. Door natuurinclusief te ontwerpen en te bouwen ontstaat een gezonde en aantrekkelijke wijk, die voor alle gebruikers een prettige leefomgeving is.

Een nieuw thuis
Bergopwaarts directeur-bestuurder Tanja Liebers: “We komen tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Deurne. Daarnaast zorgen we voor fraai ontworpen woningen, die goed passen in de omgeving. Het wordt een mooie groene omgeving waar jong en oud samen een nieuw thuis kan ervaren.”

Planning
De start van de bouw van beide nieuwbouwprojecten staat gepland voor de tweede helft van 2021.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen