25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneJunior-reporters van Kids Flits weer op pad; op bezoek bij brandweer Deurne...

Junior-reporters van Kids Flits weer op pad; op bezoek bij brandweer Deurne en interview met Aniek Nouwen

Kinderen van de verschillende Prodas-basisscholen zijn na hun zomervakantie weer gestart met het verzamelen van nieuws voor nieuwe afleveringen van Kids Flits. Zo gingen Hasena, Sem, Stef, Veerle en Amber van basisschool De Piramide in Deurne dit keer op bezoek bij de brandweer in Deurne.

Daar hebben ze brandweerman Nelis Kools geïnterviewd over onder meer de brand in de Mariapeel en mochten ze een kijkje nemen in de kazerne en bij de brandweerwagens.

Aniek Nouwen
In de aflevering die einde deze maand is te zien op de website van DMG is deze keer ook een internationaal bekende sportster uit Deurne te gast. In elke aflevering van Kids Flits worden door de kinderen vragen gesteld aan een ‘Very Interessant Persoon’ (VIP) en deze maand is dat Aniek Nouwen die voetbalt bij topclub Chelsea in Engeland en ook vaak meespeelt met de Oranje Leeuwinnen.

DMG TV
Kid Flits is een initiatief van Stichting Prodas in samenwerking met DMG in Deurne waarbij maandelijks het nieuws voor en door kinderen wordt gebracht. De afleveringen zijn via DMG TV op dmgdeurne.nl en worden ook elke maand bekeken door de ongeveer 4.000 leerlingen van alle scholen van Prodas.

Enthousiast
Het doel van het project is het slaan van een nieuwe brug tussen scholen en omgeving met thema’s als onderwijs, zorg, klimaat, corona, cultuur, erfgoed, natuur in de regio Deurne, Asten, Someren. “Het is ontzettend leuk om dit te doen samen met de kinderen en ze zijn er zelf ook erg enthousiast over”, vertelt Sarah Snep van Prodas. “Ze maken op deze manier laagdrempelige kennis met verschillende aspecten van media. De kinderen kunnen met dit initiatief ervaren wat er bij komt kijken om een televisieprogramma te maken. Ze leren tegelijkertijd meer over hun eigen omgeving, over het maken van een video, over het inzetten van social media, ze oefenen in samenwerken, communiceren, presenteren en nog veel meer.”

Heb je tips voor de redactie van Kids Flits of wil je meehelpen? Stuur dan een mail naar sarah.snep@prodas.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen