Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneKampioenschap voor meiden C1 van Deurnese handbalvereniging de Sprint

Kampioenschap voor meiden C1 van Deurnese handbalvereniging de Sprint

De meiden C1 van handbalvereniging de Sprint zijn afgelopen zondag kampioen geworden na een overwinning op Habo ’95 uit Boekel in sporthal de Peelhorst in Deurne met 24-11 als eindstand.

Een mooie afsluiter van een toch al mooi seizoen, waarin door het damesteam al vele overwinningen werden gevierd. Tot het laatst bleef het spannend met een nek aan nek race tegen Habo ’95 uit Boekel, die ook nog kans maakte op de titel. De laatste competitiedag was een mooie kers op de taart om uit te lopen op de nummer twee en om zo met twee punten voorsprong het kampioenschap binnen te halen.

Mooie aanvallen
De spandoeken hingen, de sfeer was aanwezig en de tribunes goed gevuld, toen het beginsignaal klonk in sporthal de Peelhorst. Tijdens de eerste tien minuten was de spanning duidelijk aanwezig bij de thuisploeg, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de meiden steeds beter in de wedstrijd. Het publiek zag mooie aanvallen voorbij komen met genoeg doelpunten, maar ook belangrijke verdedigende acties. De vroege achterstand werd dan ook snel omgebogen naar een ruststand in het voordeel van HV de Sprint: 10-6.

Laatste minuut
Al snel in de tweede helft, leek de spanning volledig verdwenen en werd de voorsprong rap uitgebreid. De ruime marge bracht een feestsfeer in de sporthal, want het kampioenschap leek steeds dichterbij te komen. Toen de laatste minuut aanbrak, werd het feest op de tribune al gevierd. Het publiek stond letterlijk op de banken en ‘Sta op voor de kampioen’ werd dan ook luidkeels meegezongen. Onder luid applaus werd de wedstrijd afgefloten met een 24-11 eindstand en dus winst voor de thuisploeg. Wat volgde was een regen aan confetti, een huldiging vanuit het bestuur en natuurlijk taart in de kantine.