11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneKantoorgebouw in Deurne krijgt woonbestemming

Kantoorgebouw in Deurne krijgt woonbestemming

Drie leegstaande kantoorpanden en een woonhuis in het centrum van Deurne, worden binnenkort omgebouwd tot seniorenwoningen.
De gemeente komt hiermee tegemoet aan het idee dat is geopperd door de inwoners van Deurne als oplossing voor langdurige leegstand van bedrijfspanden.

Leegstand
Door burgemeester en wethouders werd afgelopen week een vergunning afgegeven die verbouwen en wonen in een leegstaand kantorenpand aan de Derpsestraat toestaat. Villaneuva Architect uit Eindhoven houdt zich bezig met de vormgeving van het plan.

Bedrijf wordt woning
Er is in Deurne weinig vraag naar kantoorruimte maar des te meer naar woonruimte. Om verpaupering van de omgeving te voorkomen, worden leegstaande kantoorgebouwen getransformeerd tot woonobject. Te beginnen bij het pand aan de Derpsestraat. Op dit pand rust momenteel een gemengde bestemming; wonen en bedrijf. Omdat er geen stedenbouwkundige bezwaren zijn, heeft de gemeente besloten af te wijken van het bestaande.

Doelgroep
De woningen zullen op de markt komen als koopwoning en met name geschikt zijn voor de wat oudere doelgroep. Parkeerplekken worden op eigen perceel gerealiseerd, ook komen er privé tuinen en gezamenlijk groen.

Meerdere huizen
De verbouwing van het kantorenpand is deel van een groter geheel want er is onlangs vergunning afgegeven voor de bouw van vierendertig, onderling sterk variërende huizen aan de Derpsestraat en Toon Kortoomslaan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen