15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneGrijze afvalcontainer in juli en augustus extra vaak geleegd

Grijze afvalcontainer in juli en augustus extra vaak geleegd

De grijze container voor restafval wordt in de gemeente Deurne in de maanden juli en augustus elke 2 weken leeg gemaakt in plaats van om de vier weken, zoals gebruikelijk. Op www.mijnblink.nl of in de app “Afvalkalender Blink” kun je zien wanneer je de grijze container bij jou aan de weg kunt zetten.

De gemeente laat de grijze containers extra ledigen in verband met het warme weer. De gft-containers worden niet vaker geledigd. In de zomer kan de groene gft-container bak gaan stinken of kruipen er maden uit. Dat is niet gevaarlijk, maar kan wel voor stankoverlast zorgen omdat de inhoud van een groene gft-container sneller verteert door de hoge temperaturen.

Om je groene bak toch fris te houden met warm weer, zijn hier 10 tips:

  1. Leg een laagje droog gft-afval, bijvoorbeeld oud brood of aardappelschillen, onderin de bak. Dit voorkomt luchtjes en vergemakkelijkt het legen van de container.
  2. Hang mottenballen in de gft-bak, bijvoorbeeld in een oude sok of panty, vastgemaakt aan het handvat. Dit schrikt vliegen af en geeft een andere geur.
  3. Leg een lat of balkje onder de deksel zodat deze iets open staat. Zo kan het gft-afval luchten.
  4. Zet de gft-bak als het kan op een koele plek, uit de zon.
  5. Maak de container schoon nadat deze is geleegd met water en eventueel groene zeep. Of laat deze door een speciaal bedrijf reinigen.
  6. Gooi gft-afval zo droog mogelijk in de container: laat gemaaid gras een dagje drogen en laat vochtige etensresten eerst uitlekken.
  7. Verpak etensresten die snel bederven apart in een composteerbaar zakje (biozakje) voordat je ze in de groene bak gooit.
  8. Stamp het gft-¬afval in de bak niet aan, maar houdt het zo luchtig mogelijk.
  9. Klimop, of Hedera, is giftig voor maden. Leg af en toe een tak in de container om dit probleem te bestrijden.
  10. Toch maden? Af en toe een klein beetje zout of kalk in de bak zorgt dat maden uitdrogen.
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen