23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- WalsbergKarel Sleegers wint cornhole-toernooi in Walsberg

Karel Sleegers wint cornhole-toernooi in Walsberg

De 67-jarige Karel Sleegers uit Deurne heeft al heel wat prijzen gewonnen bij wedstrijden cornhole spelen en sinds afgelopen weekend heeft hij er een nieuwe trofee bij. Hij werd zaterdag kampioen in het single-klassement bij het toernooi van Cornholeclub de Zakkensmijters Walsberg (ZSW). Sleegers versloeg in de finale de Duitser Dirk Lau.

Zesendertig deelnemers uit onder meer Amerika, Duitsland, Luxemburg, België en Nederland deden mee aan de wedstrijden waarbij met vierkante zakjes richting een spelbord wordt gegooid dat op acht meter afstand ligt. Het bord is 1.20 meter lang en loopt schuin omhoog. Bovenin zit een gat waar je moet proberen doorheen te gooien. Als dat lukt, krijg je drie punten. Ernaast, maar wel op het bord betekent één punt. Wie het eerst 21 punten heeft, wint.

Goede prestaties
Naast Karel Sleegers wisten ook andere spelers afgelopen zaterdag goede prestaties neer te zetten. John Willems bracht het tot de finale van de verliezersronde bij de singles en Lisette en Hans Peters behaalden een plaats in de finale bij de verliezersronde van de dubbels. Fleur, Henk, Tiago en Wim wisten het te schoppen tot de kwartfinales. Het was voor de vierde keer dat ZSW het toernooi organiseerde.

Europees Kampioenschap
De sport is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten, waar het spel al veertig jaar wordt gespeeld. Ook in ons land wint cornhole snel aan populariteit. Onlangs is de Nederlandse Cornhole Bond (NCHB) opgericht, die in april haar eerste NK op Papendal hield. Daar werden Karel en zijn neef Timo Sleegers eerste. Samen met het Nederlandse team van de NCHB gaat Karel ook meespelen bij het Europees Kampioenschap, dat in september in Parijs plaatsvindt.

Lees ook: Cornhole sport verovert vanuit Walsberg langzaam maar zeker

Foto: Karel Sleegers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen