Katjuscha Otte wordt per half september aangesteld als directeur van Museum De Wieger in Deurne. Zij zal invulling geven aan d..." />
19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneKatjuscha Otte nieuwe directeur Museum De Wieger

Katjuscha Otte nieuwe directeur Museum De Wieger

Katjuscha Otte wordt per half september aangesteld als directeur van Museum De Wieger in Deurne. Zij zal invulling geven aan de nieuwe koers die het museum wil  varen.      

Katjuscha Otte (1972) is kunsthistoricus en heeft een brede werkervaring in de culturele  sector. Ze werkte jarenlang voor Museum Flehite in Amersfoort, waarna zij in 2010 begon als freelance  entoonstellingsmaker en interim conservator en (project-­‐)manager. Ze verzorgde opdrachten voor onder meer het  Museum Het Valkhof, Stedelijk Museum Zwolle, Mondriaanhuis Amersfoort en het Joods Historisch Museum. Het zwaartepunt ligt op tentoonstellingen met Nederlandse kunst uit de periode 1880-­1940. De  tentoonstelling Nachtlicht, schilders van het nieuwe licht is hiervan een goed voorbeeld. Daarnaast werkte zij veel met hedendaagse kunstenaars. Ze schreef artikelen voor diverse publiekstijdschriften en schreef mee aan tal van publicaties, waaronder enkele uitgaven over Piet Mondriaan.

Als nieuwe directeur van Museum De Wieger staat Katjuscha Otte voor de uitdaging om de ambities van het museum waar te maken. Het bestuur van De Wieger en het gemeentebestuur van Deurne hebben recent ingestemd met een nieuw toekomstperspectief voor De Wieger. Meer dan voorheen zal het museum gaan programmeren rond aansprekende thema’s en grote namen die in de bijzondere kunstcollectie vertegenwoordigd zijn. Ook zal De Wieger inspelen op het concept Deurne, bakermat van creatief talent en podium bieden aan bekende kunstenaars uit de regio en aanstormend talent. In alle programma’s zal de interactie met het publiek worden gezocht. Waar mogelijk zal het museum samenwerking zoeken met geestverwante musea elders in het land en met  musea in de regio.

“Museum De Wieger heeft een prachtige basis: de mooie collectie met als zwaartepunt kunst uit de Interbellum periode, het bijzondere pand en het verhaal van dokter Wiegersma. Door deze   sterke punten duidelijk naar voren te brengen en een aansprekend tentoonstellingsbeleid te voeren, wil ik de positie van De Wieger verstevigen en meer bezoekers trekken” aldus Katjuscha Otte. Op basis van het nieuwe toekomstperspectief voor Museum De Wieger heeft de  gemeente Deurne voor 2019 meer subsidie toegekend. De gemeente is voornemens de toegekende subsidieverruiming met ingang van volgend jaar structureel te maken. Bij Museum De  Wieger zijn ruim 75  vrijwilligers actief. Om de ambitie waar te kunnen maken, zal de organisatie worden versterkt met een kleine professionele kernorganisatie. Het aantrekken van een nieuwe directeur is daartoe een eerste stap.

Foto’s – DMG en Linkedin

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen