22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- LiesselKay Aarts zingt mee bij Talent in de Tent: ‘Vrienden sturen me...

Kay Aarts zingt mee bij Talent in de Tent: ‘Vrienden sturen me al selfies met mijn posters’

Kay Aarts uit Liessel is één van de artiesten uit zeven verschillende dorpen en wijken die met zijn stembanden de strijd eind november aangaat bij Talent in de Tent tijdens het jubileumweekend van ZSV. Ondanks dat hij pas 17 jaar oud is, heeft hij al heel wat zangervaring opgedaan en wel op een heel bijzondere plek.

“Ik werk bij Airco Service Deurne en als ik dan op de daken sta, zing ik graag mee met Nederlandstalige muziek”, vertelt Kay. “Anders is het ook zo saai, ik houd wel van wat gezelligheid.”

Net wat serieuzer
Toch heeft hij ondertussen al gemerkt dat het zingen op het dak wel even iets anders is dan wat er komt kijken bij de voorbereidingen voor de zangwedstrijd. “Dit is toch net wat serieuzer. Had ik eigenlijk ook niet door toen ze me er voor vroegen, want ze deden het aan mij voorkomen alsof het gewoon een nummertje zingen was. Ik had toen al wat op en zei daarom vrij gemakkelijk: ja”, zegt Aarts.

Toch heeft de jonge Liesselnaar er geen spijt van: “Het is gewoon heel leuk om te doen. In het begin is het natuurlijk wel even wennen. Vooral bij de eerste zangles wordt dan doodleuk tegen je gezegd ‘zing maar eens even een stukje’. Als je dan met je zangcoach tegenover je staat en die zich helemaal focust op jou, voelt dat heel anders dan dat je met een slok op in de kroeg wat zingt of op het dak staat te werken.”

Confronterend
Van podiumvrees verwacht Kay geen last te hebben: “Ik denk dat het juist fijner is met veel mensen in een zaal dan met een paar mensen die je allemaal aanstaren. Dat was bijvoorbeeld ook bij de workshops het geval. Dan staan de andere deelnemers allemaal om je heen en is het best confronterend als je dan je zangstem moet laten horen. Gelukkig begint het ondertussen wel allemaal steeds meer te wennen.”

“Ook is het wel grappig dat als ik van mijn werk in Deurne terug naar Liessel rijd, ik in het dorp word verwelkomd door mezelf.”

Ook de bekendheid als artiest door de posters die in het dorp hangen met zijn afbeeldingen erop, begint al steeds gewoner te worden. “Vrienden sturen al selfies met mijn poster in de achtergrond. Ook is het wel grappig dat als ik van mijn werk in Deurne terug naar Liessel rijd ik in het dorp word verwelkomd door mezelf. Ik heb zelf ook al een paar selfies gemaakt met de poster-versie van mezelf in beeld”, vertelt Aarts lachend.

Nederlandstalig
De liedjes die hij gaat zingen bij Talent in de Tent zijn voor het grootste deel Nederlandstalig. “Dat vind ik gewoon geweldige muziek en dat heb ik ook de hele dag aanstaan tijdens het werk. Bij mijn drie nummers zit daarom ook maar één Engelstalig nummer. Daarbij moet ik zeggen dat dit ook bewust is gedaan omdat ik geen woord Engels spreek. Dan is het best moeilijk om de tekst uit je hoofd te leren. Bij zo’n zangwedstrijd kan ik me er natuurlijk niet met  ‘la la la la’ vanaf maken”, legt Kay uit.

Het meest bijzondere dat Aarts tot nog toe bij de voorbereidingen heeft meegemaakt is het ‘borrelen’: “En dan bedoel ik niet een glaasje drinken met je maten, maar het blazen door een slangetje in flesje met water. We hebben in één van de workshops geleerd dat dit je stembanden helpt ontspannen. Alleen maakt het zo’n komisch geluid dat ik samen met Bart Munsters uit de Zeilberg de slappe lach kreeg.”

Of Kay zijn lachspieren en stembanden tijdens Talent in de Tent wel onder controle kan houden, kun je vrijdagavond 22 november zien en horen bij de zangwedstrijd. Meer informatie en tickets voor Talent in de Tent vind je op wakanutgeve.nl/tickets.

Foto’s: ZSV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen