5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneKBO en gemeente Deurne slaan handen ineen voor toekomst 60-plussers

KBO en gemeente Deurne slaan handen ineen voor toekomst 60-plussers

De meeste mensen die nog geen zorg nodig hebben, gaan er vanuit dat het wel goed komt tegen de tijd dat de nood aan de man is. Toch is dit geen vanzelfsprekendheid. Om mensen hierover te informeren organiseert de gemeente Deurne samen met de KBO Kring Deurne bijeenkomst.

Gratis bijeenkomst
60-plussers en mantelzorgers uit de gemeente Deurne zijn op donderdag 16 mei van 13.30 tot 17.00 uur van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. In gemeenschapshuis de Kastanje in Liessel zal door verschillende sprekers worden verteld over de zorgtoekomst.

Actie
Eén van de gastsprekers is Henk Geene, hij schreef een aantal boeken over ouderenzorg. Geene maakt zich ernstige zorgen over het verdwijnen van bejaarden- en verzorgingshuizen en wil mensen bewegen om tot actie over te gaan. Afwachten is geen optie meer in deze tijd van vergrijzing en transities, stelt hij.

Nieuwe oude dag
Wethouder Marnix Schlösser is als verantwoordelijke voor het zorgbeleid in Deurne ook van de partij. Hij zal uitweiden over de ontwikkelingen in de ouderenzorg en het project ‘Wonen en Zorg in Deurne’ onder de aandacht brengen. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente en de KBO, die de handen ineen hebben geslagen voor de ‘nieuwe oude dag’.

Forumdiscussie
Na de pauze volgt een forumdiscussie, hier is ruimte om met Henk Geene en Marnix Schlösser in gesprek te gaan. Behalve deze twee zullen ook wethouder Helm Verhees (wonen) en Gerrit van den Heuvel, coördinator van het initiatief ‘Wonen met Gemak Deurne’, aanschuiven. Van den Heuvel weet alles over de maatregelen die je kunt nemen om het ‘langer zelfstandig wonen op je oude dag’ een stuk aangenamer én veiliger te maken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen