16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneKDO Deurne met drie teams naar NK Acrogym in Rotterdam

KDO Deurne met drie teams naar NK Acrogym in Rotterdam

De turnsters van KDO Deurne hebben zich met drie teams gekwalificeerd voor de finale van het Nederlands kampioenschap Acrogym dat op zaterdag 25 juni in Ahoy in Rotterdam plaatsvindt.

Met vier acroteams deed KDO Deurne op donderdag 26 mei mee aan het International Ascension Gymnastics (IAG) in Den Bosch. Laura Wijdeveld, Imke van Horne en Jana Sanders kregen na twee strakke oefeningen het goud omgehangen in de categorie B senioren. In dezelfde klasse werden Meike van de Mortel, Evi Thielen en Faye Werts derde. Bij de C senioren werden Aniek Sinniger, Isa van de Weijer en Danique Lemmen knap tweede. Jaidy van Deurzen en Lise Aldenzee werden bij de C junioren met een klein puntenverschil op de nummer één uiteindelijk tweede.

Op zondag 29 mei mochten de C senioren trio’s nogmaals afreizen naar Den Bosch voor de laatste plaatsingswedstrijd van dit seizoen. Het puntenaantal van minimaal 44 moest worden behaald om verzekerd te zijn van een plaats op het NK op 25 juni in Rotterdam. Renske van Elewout, Femke van Elewout en Yen Ragetlie werden in een sterk deelnemersveld tweede. Noa Nooijen, Hilde Cuijpers en Britt de Keizer behaalden de NK limiet en eindigden op een zesde plaats. Aniek Sinniger, Isa van de Weijer en Danique Lemmen kwamen 0,560 te kort voor de limiet, zij eindigden uiteindelijk op een negende plaats.

Mooi prestaties van de Deurnese turnsters die er toe hebben geleid dat KDO Deurne met drie teams sterk mee mag doen met de finale in Ahoy.

Foto: KDO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen