21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneTransparant Deurne kritisch over nieuwe wethouders: “Voor een deel zeer onervaren of...

Transparant Deurne kritisch over nieuwe wethouders: “Voor een deel zeer onervaren of niet competent”

De fractie van Transparant Deurne heeft zich afgelopen dinsdag bij de installatie van het nieuwe college van Deurne kritisch uitgelaten over de vier politici die de gemeente komende vier jaar moeten gaan leiden. Volgens de partij is het een middelmatig college zonder ambitie. “Voor een deel zeer onervaren of niet competent”, noemde Frank van Tilburg van Transparant Deurne de nieuwe bestuurders voorafgaand aan hun beëdiging.

Dinsdagavond werden Marinus Biemans (DOE!), Helm Verhees (DeurneNU), Willy van den Berg (PGP Deurne) en Tom Oomen (VVD) tijdens de gemeenteraadsvergadering gekozen en beëdigd als wethouder voor de komende vier jaar in gemeente Deurne.

Zelfde motorblok
Volgens Frank van Tilburg van Transparant Deurne krijgt Deurne hiermee een college dat kwalitatief gezien een niveau heeft dat Deurne in tijden niet heeft gekend: “ We kunnen dit nu al zeggen want dit college is in hoofdlijnen niet meer dan een voortzetting van het huidige met een zelfde motorblok: DOE! en DeurneNU, aangevuld zonder krachtige of ervaren nieuwe toetreders.”

Oppositie
Eerder heeft de partij van Van Tilburg ook aangegeven niet te willen meewerken aan een breed gedragen raadsprogramma voor de komende vier jaar. “De bedoeling van een raadsprogramma is juist dat er meer op samenwerking binnen de raad wordt ingezet. De keuze om ons niet te binden aan een raadsprogramma maakt de rol van Transparant Deurne vrijer. Wat we vinden passen bij het Deurnese speelveld met een kleine oppositie. Transparant Deurne maakt zich op om haar rol als oppositie krachtig, constructief en opbouwend neer te zetten”, geeft Transparant Deurne aan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen