17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneKei Gezond Festival in Deurne geeft bezoekers inspiratie voor een gezonder leven

Kei Gezond Festival in Deurne geeft bezoekers inspiratie voor een gezonder leven

Met verschillende initiatieven worden in de gemeente Deurne inwoners gestimuleerd om bezig te zijn met zowel hun lichamelijke als psychische gezondheid. Eén van de manieren om hier meer aandacht voor te vragen is het Kei Gezond Festival waar Deurnenaren inspiratie kunnen opdoen over een gezondere levensstijl.

Zaterdag 15 juni vindt in het centrum van Deurne van 10.00 tot 17.00 uur de tweede editie plaats van het evenement dat de gemeente houdt samen met Leef! Deurne. Bezoekers worden aangezet om na te denken over wat ze nodig hebben om zichzelf gezond en gelukkig te voelen.

Vier zones
Het festival is verdeeld in vier zones met elk een bepaald thema. In de ontmoetingszone kun je zelf aan de slag tijdens een workshop zingen of kun je kennismaken met line dancing. Ook wordt uitgelegd hoe je een gezonde maaltijd maakt tijdens een kookworkshop. Verder kun je met de ‘Maatje voor elkaar’-speeddates iemand vinden om leuke dingen mee te doen. Vrijwel alle Deurnese clubs en verenigingen rondom ontmoeting zijn aanwezig op de gezondheidsmarkt, zoals de KBO, Jongerenwerk, TEJO-Deurne, de BVG en de LEV-Deurne.

Voor wie juist behoefte heeft aan rust, is er de ontspanningszone. Hier leer je om je mentale gezondheid centraal te stellen en kun je meedoen aan een workshop mindfulness of meditatie. Daarnaast kun je een stoelmassage uitproberen of kennismaken met een koudetraining door middel van een ijsbad voor je handen. In deze zone zijn er ook verschillende muziekoptredens.

Pumptrack
Bij de bewegingszone leer je alles over sport en spel en een sterk en fit lichaam. Op de mobiele pumptrack kun je je hele lichaam in beweging brengen en je kunt deelnemen aan de XXL games. Ook kunnen bezoekers een poging wagen op de stormbaan, bij de ski-competitie en dansworkshops of een rondje rijden op een Duofiets.

Ben je nieuwsgierig naar een meer gezonde leefstijl, gezonde voeding, lekker in je vel zitten en (val)preventie. Dan is een bezoekje aan de gezondheidszone misschien een idee. Hier kun je onder andere een huidanalyse laten doen of één van de vele lezingen bijwonen over positieve gezondheid, voeding en onco-zorg. Ook staan er verschillende stands met informatie over fysio- en ergotherapie en Zorg in Deurne.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen