13.8 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- VlierdenKennismaken met Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth in Vlierden tijdens open dagen

Kennismaken met Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth in Vlierden tijdens open dagen

Veel wandelaars en fietsers hebben al kennisgemaakt met de speciale begraafplaats in Vlierden die midden in de natuur ligt tegen het dal van de Aa. Bij anderen is natuurbegraafplaats Hoeve Ruth al een speciale plek vanwege een dierbare die daar rust. Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober kan iedereen een kijkje komen nemen op het landgoed.

Tijdens de twee open dagen kunnen bezoekers van 11.00 tot 16.00 uur kennis maken met het terrein, de natuur en met het natuurbegraven zelf. Je kunt ook achter de schermen meekijken en deelnemen aan wandelingen onder leiding van een gids. Na afloop kunnen de bezoekers een kopje koffie met wat lekkers nuttigen en is er akoestische livemuziek.

Bedevaartroute
Sinds enkele weken is het pad vanuit Hoeve Ruth naar het beekdal De Berken geopend. Dankzij de samenwerking van familie Swinkels, familie Van Paassen en Brabants Landschap is het nu weer mogelijk om direct vanuit de Hazeldonkseweg in Vlierden door De Berken naar Ommel te wandelen of fietsen. Veel ouderen zullen het pad nog kennen als de bedevaartroute tijdens de maand mei naar Ommel. Door dit pad is het beekdal weer toegankelijk voor iedereen.

De open dagen zouden eigenlijk al vorig jaar plaatsvinden maar moesten vanwege corona worden uitgesteld en vinden nu komend weekend plaats. Natuurbegraafplaats Landgoed Hoeve Ruth is gelegen aan de Hazeldonkseweg 24 in Vlierden. Meer informatie vind je op www.hoeveruth.nl.

Foto’s: Hoeve Ruth

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen