18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneStopdestank Deurne bestaat 10 jaar maar wil geen feest: “Nog te ver...

Stopdestank Deurne bestaat 10 jaar maar wil geen feest: “Nog te ver weg van onze idealen”

Normaal is het tienjarig bestaan van een organisatie aanleiding voor een feest maar daarvoor vindt Vereniging Stopdestank Deurne hun beoogde idealen van een gezonde leefomgeving nog te ver weg.

De vereniging die strijdt voor bescherming van volksgezondheid, leefbaarheid en milieu vindt het wel een gedenkwaardige gebeurtenis. “Tien jaar lang de luis in de pels van de lokale en later ook de provinciale overheid. We informeerden de burgers, organiseerden informatiebijeenkomsten en brachten tien keer per jaar een ledenbrief uit”, laat de vereniging weten in hun laatste nieuwsbrief.

Symposium
Het jubileum wordt toch een beetje gevierd bij Stopdestank, niet met een feest maar wel met een symposium. Vanwege de risico’s van corona is de bijeenkomst tot nu toe uitgesteld maar wanneer de situatie het toelaat en de datum vaststaat, wordt het programma van het symposium bekend gemaakt.

Groot debat
Ook zal Stopdestank aandacht gaan besteden aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 om kiezers bewust te maken van de verschillende partijen en hun programma’s. Voorafgaand aan de gemeentelijke verkiezingen organiseert de vereniging een groot debat over landbouw en veehouderij op maandag 10 maart 2022 in Zalen van Bussel in Deurne.

Stopdestank gaat ook in de komende jaren zich richten tot raadsleden met brieven, gesprekken en door inspraak te leveren bij vergaderingen. Daarmee wil de vereniging de volksvertegenwoordigers aanspreken en niet de boeren, geven ze aan. Bij de acties van Stopdestank wordt samengewerkt met andere soortgelijke groepen in Brabant en Noord Limburg en met het Brabants Burgerplatform.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen