8.8 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- HelenaveenKermis in Helenaveen wordt ‘ouwverwets gezellig’

Kermis in Helenaveen wordt ‘ouwverwets gezellig’

De kermis in Helenaveen gaat komend weekend van start. Van zaterdag 9 september tot en met maandag 11 september staan een aantal attracties opgesteld aan de Oude Peelstraat en zijn er in de kermistent verschillende optredens.

Die tent staat deze keer niet op de gebruikelijk plek, legt Sandra van Cauwenberghe van de kermiscommissie uit: “De kermistent zal dit jaar niet achter Hotel Restaurant In d’Ouwe Peel staan, maar ervóór, gewoon op het trottoir en op de straat. Zo creëren we in goed overleg met de gemeente Deurne en de kermisexploitanten een mooiere beleving, nóg dichter bij de kermis zelf.” Daar zijn dit jaar onder andere de Luckie Cranes, de rupsbaan, Babysport, Lucky Duck-lijntrek en de kraam met nougat en suikerspinnen te vinden.

Totall Loss Biercantos
Verder is er deze keer op zaterdag om 16.30 uur de Helenaveen van toen-tocht en om 20.00 uur begint het Totall Loss Biercantos met medewerking van het Neerkantse dj-duo Fiesta Mania. Volgens de Kermiscommissie ideaal om met bijvoorbeeld een vriendengroep aan mee te doen.

Op zondag wordt er om 14.00 uur rustig aan opgestart met de Lazy Sunday bij In d’Ouwe Peel, waarna de kermisbezoekers om 15.00 uur een poging kunnen wagen op de Super Stormbaan Struggle. Om 17.30 uur wordt op het kermisterrein bij de schiettent gestreden om de nieuwe schutterskoning of koningin te worden. Vanaf 19.00 uur is er in de kermistent een optreden van Der Kleino.

Op de eikes
Tijdens de kermis is er op maandag om 11.00 uur een matinee met een optreden van de band Gratis Ponyrijden en zorgt dj Michèl met muziek voor de kermissfeer. Op dinsdag wordt om 12.00 uur afgesloten met Op de Eikes bij In d’Ouwe Peel.

Voor de organisatie van de kermis zijn dorpsbewoners Pieter Verhees, Ruud Cuijpers, Paul Bax, Rico van den Heuvel, Jan Mennen, Wilfried Nas en Sandra van Cauwenberghe als kermiscommissie afgelopen maanden druk in de weer geweest: “Uiteraard zijn we achter de schermen volop bezig geweest met de voorbereidingen; brainstormsessies, vergaderingen, telefoontjes, mailtjes, vergunningen, en attracties.”

Op eigen kracht
Ook de vrijwilligers die langs de deur zijn gegaan om geld in te zamelen voor de kermis, hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld én alle inwoners die de kermis financieel hebben gesteund. “Zonder die bijdrage is het namelijk onmogelijk om leuke extra attracties naar Helenaveen te halen en de leuke dingen er omheen te doen. We gaan er weer voor! Want Helenaveen kermist toch al jaren op eigen kracht!”, zeggen de leden van de kermiscommissie.

In verband met de kermis in Helenaveen wordt een gedeelte van de Oude Peelstraat afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. De afsluiting geldt vanaf donderdag 7 september tot en met dinsdag 12 september. Er worden ter plaatse omleidingsroutes aangegeven.

Foto: Helenaveen Kermis

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen