10.2 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneKermisexploitant: 'Raar dat pretpark open is en wij nog niet mogen starten'

Kermisexploitant: ‘Raar dat pretpark open is en wij nog niet mogen starten’

De straten in het centrum van Deurne hadden vanaf aanstaande vrijdag weer gevuld moeten zijn met attracties, eetkramen en muziek. Vanwege het coronavirus is de organisatie dit jaar genoodzaakt om het evenement af te blazen. Joop Hoefnagels uit Someren-Eind is met zijn kermisattracties een graag geziene gast in Deurne. Hij vertelt over de crisis, een protest en de toekomst.

Normaal gesproken zou Hoefnagels rond deze tijd van het jaar al zo’n twaalf kermissen achter de rug hebben. Vanwege de coronamaatregelen staat alles voorlopig nog stil. De kermisexploitant heeft begin dit jaar flink geïnvesteerd. Deze crisis komt voor hem dan ook als een klap. “Ik snap er niets van dat pretparken wel open mogen zijn en dat wij nog niet kunnen beginnen”, aldus Hoefnagels.

Malieveld
Hij gaat donderdag samen met veel collega’s uit de branche naar het Malieveld in Den Haag. Daar vindt een protest plaats. Hoefnagels vertelt: “Ik denk dat er heel veel collega’s komen met al hun materiaal, dus misschien is het Malieveld nog wel te klein. Er zullen een aantal mensen uit onze branche een woordje doen en we hebben een aantal belangrijke personen uitgenodigd om naar ons commentaar te komen luisteren.”

Kermis Radio
Er mag dan komend weekend geen echte kermis in Deurne zijn, de sfeer wordt aanstaande zaterdag toch bij je thuisgebracht via DMG radio. Van 12.00 tot 20.00 uur hoor je acht uur lang de muziek die normaal over de Markt in Deurne zou schallen in Kermis Radio. Luisteraars kunnen platen aanvragen en hun kermis-herinneringen delen. Er zijn ook prijzen te winnen met de DMG grijpmachine. Alle info lees je hier.

Bekijk hieronder het uitgebreide interview met kermisexploitant Joop Hoefnagels:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen