7.3 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- DeurneToch nog kermis in Deurne maar dan online en via DMG Radio

Toch nog kermis in Deurne maar dan online en via DMG Radio

Een echte kermis zit er door de coronacrisis en bijbehorende beperkingen dit jaar niet in. In Deurne is gelukkig toch de kermissfeer te proeven door een initiatief van verschillende kermisexploitanten en DMG. De radiozender van DMG wordt op zaterdag 13 juni van 12.00 tot 20.00 uur omgedoopt in Kermis Radio.

Eigenlijk zou op vrijdag 12 juni in Deurne de kermis starten en zou het vijf dagen feest zijn voor jong en oud. Omdat het evenement niet door kan gaan, wordt de sfeer van de kermis nu bij je thuisgebracht online en via DMG Radio. Het idee komt van Deurnenaar Niels van Vroonhoven die samen met een groep van kermis-enthousiastelingen vijf dagen lang van 12 tot en met 16 juni via Instagram en Facebook video’s gaat plaatsen van de kermis in Deurne door de jaren heen.

Kermis Radio
Tegelijkertijd hoor je op DMG Radio op zaterdag 13 juni acht uur lang de muziek die normaal over de Markt in Deurne zou schallen en beleef je de sfeer van de kermis bij je thuis met Kermis Radio. Luisteraars kunnen ook platen aanvragen waar ze kermis-herinneringen aan hebben en met de DMG-grijpmachine zijn de hele dag kermisprijzen te winnen.

Kermisexploitanten
Daarnaast hoor je interviews met de kermisexploitanten die eigenlijk dat weekend op de kermis in Deurne zouden staan. Wat betekent het niet doorgaan van de kermis voor hen? Hoe gaan zij om met een nieuwe wereld waarin hun beroep ineens misschien niet meer is uit te oefenen? Ook via de nieuws-site dmgdeurne.nl en via DMG TV wordt aandacht besteed aan het ontbreken van de kermis in Deurne dit jaar.

Videobeelden
De videobeelden kun je via de Instagram- en Facebook-pagina van Kermis Deurne bekijken. De speciale uitzending Kermis Radio is te horen via DMG Radio op zaterdag 13 juni van 12.00 tot 18.00 uur en wordt gepresenteerd door Tim van der Weerden (12.00 – 14.00 uur), Robin Senders (14.00 – 16.00 uur), Ramon van Hoek (16.00 – 18.00 uur) en Bas van der Weerden (18.00 uur – 20.00 uur) . DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo 94.4. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen