8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneKHD brengt publiek in winterse sferen met zondagochtendconcert in Cultuurcentrum Deurne

KHD brengt publiek in winterse sferen met zondagochtendconcert in Cultuurcentrum Deurne

Na het succes in 2022 geeft de Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) ook dit jaar een concert in winterse sferen. De muzikanten brengen op zondagochtend 10 december in Cultuurcentrum Deurne een gevarieerde mix van kerst- en lichte muziek voor het hele gezin.

Tijdens WinterWonderland wordt muziek gespeeld uit de film How to Train Your Dragon en hedendaagse hits van artiesten als Flemming tot Abba.

Tweede jaar
Het concert wordt uitgevoerd door het Nieuwe Orkest, onder leiding van dirigent Ralph Brummans. De nieuwste afdeling van de KHD-stam is in het tweede jaar van haar bestaan uitgegroeid tot een orkest van zo’n 40 leden, die allen in het verleden een instrument hebben bespeeld of nog spelen op basisniveau A.

In dit ensemble bevinden zich ook jeugdleden van de KHD die hun A-diploma hebben gehaald. Zij krijgen hiermee de mogelijkheid om al in een volwaardig harmonieorkest te spelen. Daarmee is het een soort van familieorkest waarin jeugdige leden van de KHD samen spelen met wat oudere leden.

Slagwerk
Naast het Nieuwe orkest verzorgen ook zo’n 40 tot 50 muzikanten uit alle jeugdgeledingen van de KHD een optreden. Het Slagwerk-ensemble en de Jeugdslagwerkgroep spelen onder leiding van dirigent Maarten Manders en het jeugdensemble treedt op en wordt geleid door dirigent Marga van der Wallen.

Verder krijgen de leerlingen in opleiding van de KHD de kans om zich te presenteren. Beginnende muzikanten op klarinet, trompet en dwarsfluit treden samen op met het jeugdensemble en de blokfluitgroep. Die laatste verzorgt ook een eigen optreden onder leiding van dirigent Merel Cuppen.

WinterWonderland vindt plaats op zondag 10 december in Cultuurcentrum Deurne en begint om 10.30 uur. De entree is 5 euro. Meer informatie en tickets vind je op ccdeurne.nl/winterwonderland.

Foto: KHD

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen